Fudbal

Glumio Zidana pred svojim šesnaestercem, Murinjo mu rekao OK, ali NEMOJ VIŠE!

Autor Goran Arbutina

Pogledajte potez fudbalera Totenhema, zbog kojeg ga je Žoze Murinjo prozvao "Zidan".

Izvor: Adam Davy/Pool PA

Ekipa Totenhema rutinski je završila posao u prvom kolu Ligi Evrope savladavši austrijski LASK na svom terenu rezultatom 3:0.

Ubjedljiv trijumf ne znači da nije bilo žestoke borbe, a o tome svjedoče i šavovi iznad oka veziste Pjera-Emila Hojbjerga.

Upravo je Danac u centru pažnje na Ostrvu, ali ne zbog povrede, već zbog poteza krajem prvog poluvremena koji mu je donio nadimak "Zidan".

I to od trenera Žozea Murinja.

Krajem prvog poluvremena Hojbjerg je oduzeo loptu pred svojim šesnaestercom, a onda izveo dva fantastična driblinga u stilu legendardnog Zinedina Zidana.

Murinjo je priznao da ga su ga "piruete" Danca nasmijale, ali da se nada da u budućnosti neće izvoditi rizične poteze u opasnoj zoni.

"Smijali smo se tome na poluvremena i nazvali smo ga Zidan. Bilo je to jako lijepo, ali nemoj to više da radiš Pjer“, poručio je "Specijalni“ na konferenciji za novinare poslije meča i dodao da je Hojbjerg sjajan igrač, lider i kapiten, čak i bez trake.

Trener Totenhema nahvalio je i Karlosa Vinisijusa, koji je nakon dolaska iz Benfike na svom debiju za "pijevce“ upisao dvije asistencije.

"Odigrao je dobro, ali može još bolje. Nije lako da se uklopiš u grupu kada ne govoriš engleski. Ovdje je drugačiji fudbal, stil igre, način na koji napadamo. Sve je u učenju. Ali uzimajući sve u obzir, odlično je odradio svoj prvi meč“, rekao je Murinjo.