• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Lokomotiva: Ako ne bude pomoći nadležnih istupićemo iz PLBIH!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Klub iz Brčkog blizu odluke da napusti najviši rang takmičenja zbog katastrofalnog odnosa nadležnih institucija koje mu u 2020. nisu isplatili niti jednu jedinu marku.

 RK Lokomotiva istupa iz Lokomotive ako ne dobije obećana sredstva Distrikt Brčko Vlada RS Izvor: PROMO/Rukometni savez RS

Rukometni savez Republike Srpske u četvrtak je upozorio da su klubovi iz Brčkog, RK Lokomotiva i ŽRK Jedinstvo iblizu odluke da istupe iz Premijer lige BIH, a to su za MONDO potvrdili u petak iz Lokomotive.

U ovom klubu ogorčeni su na odnos nadležnih institucija, posebno Vlade Distrikta Brčko koja im nije isplatila ni marku još od septembra prošle godine zbog čega je sada dovedena u pitanje gzistencija kluba.

Možda će vas zanimati

 "Pisali smo Rukometnom savezu Republike Srpske zbog ogromnog problema i neizdržive situacije u kojoj se nalazimo. Komisija za sport u Brčkom nije radila svoj posao raspodjele sredstava mjesecima, tek sada su se sastali da rješavaju nešto. Oni u oktobru rade ono što su trebali da završe na početku godine i da imamo na raspolaganju sredstva za 2020. godinu. Nismo dobili ni marku u ovoj godini i to je nas i sve klubove dovelo u situaciju da ne možemo da funkcioništemo", objašnjava Zvjezdana Nedić, predstavnik kluba.

Ona ističe da Lokomotiva nema drugog izbora nego da prekine s takmičenjem.

"Nismo dobili ništa ni od koga, tako da razmišljamo o najnepopularnijim, najnesportskijemi potezu, jer nemamo izbora nego da istupimo iz takmičenja", istakla je Nedićeva.

Predsjednik RSRS Marinko Umičević najavio je da će se obratiti Vlade RS da se pomogne RK Lokomotiva sa traženih 25.000 KM i ŽRK Jedinstvo sa 10.000 KM i to je kako kaže Nedićeva, jedino moguće rješenje.

"Imamo podršku od g. Umičevića, nadamo se da će njegov apel uroditi plodom. Ukoliko Vlada RS odluči da nam pomogne, izdržali bismo nekako, pokušali bismo da preživimo dok ne dobijemo ta sredstva. Ako smo izdržali dosad, izdržali bismo još desetak dana", poručila je predstavnica RK Lokomotiva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC