Kampanja

Tadić će igrati protiv Škotske? Ajaks tvrdi da nema koronu, sve je prljava igra Danaca!

Autori mondo.rs Bojan Jakovljević

Srpski fudbaler zapravo nije imao pozitivan test pred gostovanje u Ligi šampiona.

Izvor: MN PRESS

Kako je ovo prljav potez Danaca... Naravno, ako je tačno ono što pričaju Ajaks i njihov trener Erik ten Hag.

Po riječima stručnjaka koji predvodi ''Kopljanike'', Dušan Tadić je u grupi igrača koji nisu otputovali na gostovanje Mitjilandu samo zato što danske vlasti to nisu dozvolile, a ne zbog pozitivnog testa na korona virus!

Možda će vas zanimati

Ako je tako, srpskom fudbaleru niko neće praviti problem da nastupi u baražu protiv Škota!

Neočekivano, pogotovo kada se uzme u obzir da je danas iz Holandije stigla vijest da je kapiten tog tima imao pozitivan test. Izgleda da nije.

Holandski trener tvrdi da Danci nisu dozvolili ulazak u zemlju svim fudbalerima koji su u prethodnih nekoliko mjeseci imali pozitivan test na korona virus. Takav je slučaj sa Dušanom Tadićem, koji trenutno nema nikakve simptome i u klubu vjeruju da je potpuno zdrav.

''Kako to mogu da igraju u Holandiji, a ne mogu da putuju u Dansku? Ne zvuči fer. Konsultovali smo se sa UEFA i Fudbalskim savezom holandije. Mogu da kažem da niko od igrača nema simptome'', rekao je Ten Hag.

Bilo kako bilo, Ajaks nije želio da pravi preveliki problem.

Otputovali su u Dansku sa 17 fudbalera, ostatak ekipe će sačekati sutra konačnu odluku UEFA da li smije da krene na ovo gostovanje, a Danska je zadržala svoje pravo da odredi ko smije da uđe u zemlju.

Dok ostaje da se vidi šta će biti sa utakmicom Lige šampiona i ko će igrati na njoj, FSS dobija dobre vijesti. Ukoliko je sve ono što pričaju iz Ajaksa tačno, Dušan Tadić će se odazvati pozivu Ljubiše Tumbakovića i igraće protiv Škotske, u odlučujućem meču za plasman na EURO 2020.

Ranije u toku dana je stigla informacija da je pozitivan test imao i Filip Đuričić, što bi možda natjeralo selektora da promijeni formaciju.