Pljušte milioni!

Niko ga nije hteo, sada igra za 85 miliona: Sve je počelo kada je morao da pobedi konkurenciju iz ABA lige!

Autori mondo.rs Bojan Jakovljević

Plejmejker Toronta je ušao u istoriju.

Izvor: Tanjug, Ashley Landis/Pool AP

Plejmejker Toronto Reptorsa Fred VanVlit potpisao je jedan od najvećih ugovora od otvaranja NBA "pijace", pošto mu je tim iz Kanade ponudio 85 miliona dolara za naredne četiri godine.

Njegove akcije su porasle tokom plejofa u kome je franšiza iz Kanade uzela svoju jedinu NBA titulu, a VanVlit je ušao u istoriju ovim potpisom.

Postao je nedraftovani igrač sa najvećim ugovorom u istoriji, pošto je oborio pređašnji rekord Veslija Metjuza. Iskusni šuter je sa ugovorom od 70 miliona za četiri godine do sada bio najbolje plaćeni košarkaš koga niko nije birao na draftu.

VanVlit je završio ne tako poznati Vičita Stejt, a onda ga na draftu 2016. godine niko nije birao. Dobio je tri ponude da zaigra u razvojnoj ligi za 20.000 dolara po sezoni, ali nije pristao i umesto toga se pojavio na Letnjoj ligi gde je zaigrao za Toronto.

Ubedio je čelnike kluba da ga pozovu na probu, a Reptorsi su u to doba već imali 14 igrača u sastavu, a tu su bili Kajl Lauri, Kori Džozef i Delon Rajt na pleju.

Van Vlit se borio za 15. mesto u rotaciji sa još pet igrača, od kojih je jedan bio domaći igrač, Kanađanin i nekadašnji sjajni šuter Igokee Brejdi Hejslip.

Prošao je u tim, a sve ostalo je istorija.


Tagovi