PRVO NA GOSTOVANJE

"Prolazimo kroz pakao, spremni smo za težak raspored": Pred Partizanom su kjučni mečevi u ABA ligi i Evrokupu

Autor Dragan Šutvić

Dvije utakmice u kojima crno-bijeli mogu mnogo toga dobrog da dobiju.

Izvor: MN PRESS

Partizan je dobio kraću pauzu usljed obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nju su crno-bijeli iskoristili da se usredsrede na ono što do sada nisu mogli, a čini se da će ekipi Saše Filipovskog to izuzetno dobro doći.

Slično razmišlja i košarkaš Partizana Nikola Janković.

"Prolazimo kroz jedan mini ciklus priprema, kroz "pakao". Prošle nedjelje smo imali tri dana po dva treninga, dan slobodno, pa opet dva treninga. Dosta vremena u kom smo se bavili sobom, individualnim radom i nekim stvarima koje ne možemo kada su utakmice. Šalu na stranu, prija nam, sve to lijepo funkcioniše. Mislim da je u pravom trenutku za nas došla i reprezentativna pauza i ovaj ekstra rad", rekao je Janković za TV Partizan.

Partizan se u međuvremenu pojačao, pošto je prošlog vikenda dio tima ponovo posao Aleksej Nikolić, nakon pozajmice u italijanskom Trevizu.

"Ali ne miruje, uželio se košarke. Došao je 45 minuta prije početka treniga, on je tu i trenira sam. To je odlično, sigurno da će nam mnogo pomoći."

Slijedi težak raspored za crno-bijele. Partizan već u subotu igra protiv Mornara na gostovanju u Baru u okviru ABA lige, a onda ih naredne srede očekuje važan meč u Evrokupu - Bahčešehir stiže u Beograd.

"Te dvije utakmice mogu da anuliraju neke lošije partije iz prvog dijela prije pauze i mogu mnogo da nam znače. Napravili smo dobar posao u poslejdnjih četiri-pet utakmica, a sa ove dvije treba da zaokužimo priču, da se malo situacija smiri, da se iskristališu tabele i u ABA ligi i u Evrokupu. Sigurno će biti pakleno, posebno u Baru. Mornar je preozbiljna, šuterska ekipa, jednostavno mogu da igraju sa pet šutera na terenu. U predsezoni su nas dobili, veoma skupa i jako dobra ekipa", istakao je centar crno-bijelih.

Partizan će poslije meča sa predstavnikom Turske u Evrokupu imati uzastopna gostovanja - prvo protiv Burža 15. decembra, a onda i dvije nedjelje kasnije protiv Venecije, u meču 7. kola koji je ranije bio odložen.

"Paklen je raspored, a i trener nas uči da idemo utakmicu po utakmicu. Svaki meč je priča za sebe. Nije mi drago što moramo ponovo u Veneciju, jer put do tamo nije lak. Takva je situacija i bolje je i tako nego da nema košarke. Venecija je za sada u dalekoj budućnosti, ali moraćemo i nju da odradimo", zaključio je Nikola Janković.

(mondo.rs)