"BRADA" SE SELI

Džejms Harden tražio trejd - i zna gdje hoće: Malo je timova koji ovo mogu da ispune!

Autor Dragan Šutvić

Rastanak poslije osam godina.

Izvor: YouTube/ESPN/Screenshot

Džejms Harden je nezadovoljan u Hjustonu i potrudio se da to čitava planeta zna, što je već postalo uobičajeno u novoj eri sporta koja se vrti isključivo oko zvijezda.

Tako je namjerno odlučio da zakasni u trening kamp Hjustona ne bi li izazvao pažnju medija, ali i skrenuo pažnju vlasnicima da ne želi više da igra u Teksasu. Poslije razočaranja od prošle godine želi da karijeru nastavi u novom klubu, a već se znaju i potencijalne destinacije.

Jedan od najboljih košarkaša svijeta saopštio je i kojim kriterijumima će se voditi pri izboru novog tima, odnosno neće prihvatiti da ga Hjuston trejduje "bilo gdje".

Za sada su dva kluba glavna u priči - Filadelfija i Bruklin - dok je Harden istakao i da će otići i u bilo koji drugi tim koji se odmah bori za titulu, ali to je vrlo širok pojam jer gotovo gde god da "Brada" ode automatski će taj tim učiniti pretendentom za trofej.

Ipak, on želi u tim koji je već formiran i koji ima dovoljno "superstarova" za pohod na šampionski prsten.

Problem je što ima još dvije godine ugovora i što tim koji ga dobije neće imati garancije da će i ostati kod njih, pa zbog toga i dalje ispituju tržište i čekaju razvoj situacije.

Harden je prije Hjustona igrao za Oklahomu, a o u Roketsima je postao i MVP lige.

(mondo.rs)