• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević "napada" podvig Marka Nikolića: Partizan je u seriji pobjeda, može li da se ponovi "proljeće 2017"?

Autor Nebojša Marković

Crno-bijeli dugo nisu uspeli da nanizaju ovoliko pobjeda i do kraja 2020. mogli bi da se približe sjajnom učinku Partizana iz sezone 2016/17.

 FK Partizan Stanojević Nikolić rekord devet pobjeda Izvor: MN PRESS

Partizan je spreman da finišira jesenji dio prvenstva na najbolji mogući način. Poslije turbulentne 2020. godine, koja je donijela mnogo štošta osim trofeja, u Humskoj bi moglo da bude viđeno nešto što već dosta dugo nije.

Ekipa Aleksandra Stanojevića pokušaće da u preostala dva meča do kraja godine nastavi seriju pobjeda kojom bi se primakao sada već famoznom proljeću 2017. godine.

Možda će vas zanimati

Upravo je tog proljeća Partizan uspio da napravi rijetko viđen niz od devet pobjeda u svim takmičenjima!

Bilo je to tokom marta i aprila 2017. godine, kada je Partizan Marka Nikolića predvođen Urošem Đurđevićem i Leonardom uspio da naniže trijumfe protiv Metalca, Mladosti, Voždovca, Radničkog iz Niša, (opet) Voždovca, Radnika, Novog Pazara, Crvene zvezde i Vojvodine, pre nego što je serija bila prekinuta u prvom meču polufinala Kupa Srbije (0:0 protiv baš protiv Vojvodine).

Bilo je to čitavih mjesec i po dana kako je "parni valjak" nizao pobjede.

Tri i po godine kasnije, Partizan Aleksandra Stanojevića je "proradio" i trenutno je na šest uzastopnih pobjeda - sada su savladani bili Mačva, Spartak, Proleter, Metalac, TSC i nedavno Čukarički u dramatičnoj završnici.

Do kraja 2020. godine, serija pobjeda Nikolićevog "valjka" ne bi mogla da bude oborena, ali bi sa osam pobjeda u nizu postojala mogućnost da u prvim kolima proljećnog dijela prvenstva i taj podvig bude nadmašen.

Partizan bi eventualnim pobjedama protiv Voždovca u subotu i Mladosti iz Lučana naredne srijede mogao da stigne do najdužeg niza pobjeda još od tog iz proleća 2017.

Partizan je u dva navrata od proljeća 2017. uspijevao da naniže 8 pobjeda - tokom 2017. kada su sezonu završili sa 7 pobjeda pa potom narednu započeli trijumfom protiv Budućnosti iz Podgorice; i tokom oktobra i novembra iste godine, kada su u tom nizu bile i pobjede protiv Jang Bojsa i Skenderbega u Ligi Evrope.

Uostalom, tada je Partizan posljednji put uspio da podigne pehar namijenjen prvaku Srbije. Crno-bijeli su predvođeni Nikolićem stigli do titule nakon vrlo uzbudljivog preokreta u finišu šampionata, kada su iskoristili loše rezultate Crvene zvezde i "preoteli" im pehar koji su mnogi "već vidjeli" u Ljutice Bogdana.

Zato bi ovaj niz pobjeda bio izuzetno važan za crno-bijele. Za Partizan koji je prethodnih sezona olako "prosipao" bodove i brzo gubio šanse da se sa Zvezdom bori za titulu, duge serije pobjeda bi morale da postanu češći prizor u statistici "parnog valjka", iako naslov prvaka Srbije i ove sezone već djeluje izgubljeno.

Daleko od toga da su dvije pobjede protiv Voždovca i Metalca "već upisane" ili da će biti jednostavno do njih stići, ali napokon se bura u Humskoj primirila.

Stanojevićeva ekipa još uvijek nije na optimalnom nivou koji trener priželjkuje, ali je uprkos tome uspjela da upiše šest pobjeda u nizu sa samo jednim primljenim golom. Tim se defanzivno značajno primirio, naročito kada se sve uporedi sa onim posljednjim mjesecima mandata Save Miloševića.

Napadački, problemi još uvijek postoje, a zima odvojena za njihovo rješavanja je sve bliža. Tada će i Stanojević moći da načini neke nove kadrovske promjene...

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC