BOGI CIJEPAO MREŽICE!

Bogdanović "zasuo" Detroit trojkama za pobjedu Atlante: Lejkersi pali, Lebron dobio rampu o kojoj se priča! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Odlična partija srpskog beka, Aleksej Pokuševski i dalje čeka na pogodak.

Izvor: Tanjug/Atlanta Journal-Constitution/Curtis Compton

Nikola Jokić je bio nezaustavljiv u pobjedi Denvera, ali i Bogdan Bogdanović je upisao dobru partiju u dresu Atlante, koja je nastavila da ređa pobjede, ovoga puta protiv Detroita.

ATLANTA HOKS - DETROIT PISTONS 128:120
/33:25, 32:31, 35:31, 28:33/

Ponovo je Trej Jang bio vođa Atlante do treće pobjede u trećem meču u novoj sezoni, ali je Bogdanović sada upisao odličnu partiju.

Nakon slabe šuterske večeri prije par dana, sada je Bogdanović ubacio 17 poena uz pet skokova i pet asistencija za 31 minut proveden na parketu. Pogodio je čak pet trojki iz sedam pokušaja, a zabilježio je i jednu ukradenu loptu.

Bogdanović je tako bio drugi poenter tima u pobjedi u kojoj je Atlanta vodila gotovo čitav meč. Trej Jang je ubacio 29 poena, dok je Džon Kolins dodao 15.

U timu Detroita je tandem Džeremi Grant-Džoš Džekson ubacio po 27 poena, dok je Delon Rajt dodao 18. Uspjeli su preko Granta i Mejsona Plamlija igrači Detroita da se približe Atlanti u finišu.

Ipak, sve je to riješio Trej Jang prvo trojkom, a onda i postigavši posljednja četiri poena Atlante.

Bogdan Bogdanović protiv Detroita
Izvor: Youtube/Z. Highlights

Los Anđeles Lejkersi su u posljednjem meču večeri izgubili od Portlanda 115:107, pošto su Demijen Lilard i ekipa srušili šampiona.

Nije mogao Lebron Džejms da zaustavi Trejlblejzerse uprkos 29 poena i devet skokova, pošto je sjajni trio Portlanda bio vrlo raspoložen za igru.

Lilard je "zasuo" koš sa 31 poenom, Geri Trent Junior je ubacio 28, dok je Si-Džej Mekolum osim 20 poena imao i čak 11 asistencija. Enes Kanter je imao 12 poena i 14 skokova, a "dabl-dabl" je upisao i Jusuf Nurkić sa 10 poena i 12 skokova.

Potez meča o kojem se priča je rampa Trenta Juniora nad Džejmsom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Što se tiče ostalih mečeva, Oklahoma Tander je izgubila od Jute Džez 110:109 i to pogotkom Donovana Mičela u samom finišu meča.

Aleksej Pokuševski se ni ovoga puta nije upisao u strijelce, a imao je po jedan promašaj u šutevima za dva i tri poena.

Jutu su do tijesnog trijumfa predvodili Bojan Bogdanović sa 23 i Donovan Mičel i Majk Konli sa po 20 poena, dok su u timu Oklahome Lugenc Dort i Šaj Gildžeus Aleksander ubacili 26, odnosno 23 poena.

Memfis je poslije produžetka savladao Bruklin Netse 116:111, a do trijumfa su ih vodili Kajl Anderson sa 28 poena i Dilon Bruks sa 24.

(MONDO)