NOVI ANGAŽMAN

"U Zagreb ću preseliti i porodicu iz Srbije, zašto ne?": Srpski trener preuzeo Cibonu i najavio trofeje!

Autor Nebojša Šatara

Njegov dolazak u redove Cibone je privukao dosta pažnje.

Izvor: MN PRESS

Vladimir Jovanović je jedna od glavnih sportskih tema u Hrvatskoj. Srpski košarkaški trener postao je tek treći Srbin koji je preuzeo neki klub u toj zemlji od osamostaljenja Hrvatske.

Jovanović je preuzeo Cibonu i tako dospio u žižu javnosti, a sada je izjavio da bi volio da se dugo zadrži u tom i klubu i toj zemlji.

Prije Jovanovića, samo su Vlada Androić (KK Zagreb) i Božidar Maljković (Cedevita) bili od srpskih trenera u nezavisnoj Hrvatskoj, a on u razgovoru za "Večernji list" otkriva svoje planove i ciljeve.

"Sigurno će biti nekih jačih naslova i priča, ali ja se nadam da će sve ostati u domenu sporta. Košarka mi je jedina vodilja i ne želim da mi bilo šta drugo odvlači pažnju", rekao je Jovanović na pitanje kakve će biti reakcije u Srbiji na njegov novi angažman.

Jovanoviću je ovo ujedno i prvi posao van Srbije, a 36-godišnjak kaže da će sa njim doći i njegova porodica.

"Zašto ne? Ako sam odlučio da prihvatim ponudu Cibone, da u Zagrebu provedem neko vrijeme, volio bih da porodica bude uz mene. Djeca su još mala. Sin Vasilije ima tri i po godine, a Lenka samo šest mjeseci", otkriva Jovanović da će mu to olakšati selidbu.

Kako je bivši trener FMP-a došao do saradnje sa Cibonom?

"Dogodilo se vrlo brzo. Nije bilo puno vremena, ali dovoljno za razmišljanje. U prvom trenutku bio sam iznenađen, ali već nakon nekoliko uvodnih rečenica čelnika kluba shvatio sam zašto bi to moglo da bude dobro za obje strane. Moja želja je da Cibona igra dobru košarku, da se mladi igrači afirmišu i promovišu, a i da u Cibonine trofejne vitrine donesem još pokoji trofej."

Hrvatske novinare je zanimalo koliko bi moglo da bude tačno da se Jovanović u Zagrebu samo priprema da jednog dana postane trener Crvene zvezde i da je ovaj posao "dio diskretne saradnje direktora Cibone Domagoja Čavlovića i predsjednika Zvezde Nebojše Čovića". Jovanović je lako odbacio takve tvrdnje.

"Mogu samo da se nasmijem na to. To jednostavno nije istina. Uostalom, ja sam u FMP-u dobio otkaz. Ne mogu da shvatim da neko vjeruje u te priče i to ne bi trebalo da bude tema ozbiljnog razgovora", rekao je Vladimir Jovanović, novi trener Cibone.

(mondo)