očekivano

Srbija bez Vase i Gudure na Švajcarce: Nema potrebe za evroligašima, šansu dobijaju mlađi

Autor Nebojša Šatara

Nema rezultatskog značaja, pa nema ni potrebe za njima

ALEKSA AVRAMOVIC kosarkas reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za FIBA Evropsko prvenstvo 2021 protiv Gruzije u hali Pionir, Beograd 24.02.2020. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Gruzija, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
Izvor: MN PRESS

Srbija je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, tako da će meč protiv Švajcarske, koji neće imati nikakvog takmičarskog značaja igrati u istom sastavu, objavio je Košarkaški savez.

To znači da se Vasilije Micić i Marko Gudurić neće priključivati reprezentaciji u balonu u Tbilisiju, jer za tim prosto nema potrebe.

Njih dvojica nisu mogli da igraju protiv Gruzije jer se termin te utakmice preklapao sa redovnim evroligaškim kolom. Planiralo se da dođu u Tbilisi za duel protiv Švajcarske, ali to je sada potpuno nepotrebno.

"Nakon potvrđenog plasmana na Evropsko prvenstvo, selektor Srbije, Igor Kokoškov je odlučio da na meču protiv Švajcarske ukaže šansu igračima koji su bili u konkurenciji za tim od početka februarskog prozora. Biće to prilika i za neke mlađe igrače da pokušaju da izbore više minuta u dresu reprezentacije", objavi je savez.

Srbija i Švajcarska igraju u nedelju od 13 sati. U prvom duelu ovih timova, Švajcarska je pobedila 92:90.

(mondo.rs)