• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija uradila šta je trebalo, Petrušev ume pod pritiskom: Kapiten vrlo zadovoljan, Milojeviću je debi rutina

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija ubedljiva protiv Gruzije, osmesi na licima "orlova"

 miroslav-raduljica-dejan-milojevic-srbija-pobedila-gruziju-izjave-euro-2022 Izvor: MN PRESS

Bez mnogo uzbuđenja i preteranih emocija, ali sa osmesima na licima izašli su pred novinare kapiten Srbije Miroslav Raduljica i trener Dejan Milojević, koji je vodio tim večeras u pobedi nad Gruzijom 92:66 i plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Možda će vas zanimati

Nema šta da se doda, rekli su sve što je videla i cela košarkaška nacija koja je gledala meč: odlična odbrana i bolji šut u drugom poluvremenu su presudili, a ceo tim je bio dobar, posebno Filip Petrušev.

"Odlična utakmica celog tima. Neki su prvi put igrali u seniorskoj reprezentaciji. Čestitam im na trudu i svemu što su prikazali, ali čestitam i celom timu. Ispunili smo sve što je stručni štab tražio od nas. U prvom poluvremenu je bilo tesno, jer nismo davali dovoljno šuteva spolja. U drugom jesmo i igrali bolju odbranu 'pik en rola' i došli do pobede koja nam je veoma važna. Čestitam celom timu", rekao je Raduljica.

Milojević je naglasio da je odbrana tokom celog meča bila na vrhunskom nivou, a da je ubedljiva pobeda ostvarena boljim šutem u drugom poluvremenu.

A kako je protekao njegov debi na klupi "A" reprezentacije?

"Bio sam opušten, pomogao mi je stručni štab, pripremili smo utakmicu. Nisam uradio ništa posebno. Da, bila je važna utakmica, ali kada sam bio igrač, tokom cele karijere sam se nosio sa pritiskom. Nije to ništa novo za mene. Nisam uradio ništa drugačije od onog što sam radio prošlih 10 godina. Da, utakmica je bila važna, ali je za mene bila samo još jedna u nizu", u svom stilu je odgovorio Milojević.

Petrušev je posebno impresionirao na svom debiju – 27 poena, šest skokova.

"Stvarno mi se sviđa njegova igra, stvarno je fantastičan u domaćem šampionatu. Nismo znali kako će da reaguje pod pritiskom, ali pokazao je da ume da izađe na kraj sa tim, odigrao je sjajnu utakmicu i bio je jedan od najboljih igrača večeras", rekao je Milojević.

Ovaj cilj je ispunjen, na leto sledi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali Milojeviću je to daleka budućnost, bez obzira što meč sa Švajcarskom u nedelju nema takmičarski karakter.

"Naš cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre, ali to je još daleko, fokusirani smo na sledeću utakmicu. Možda ona nije važna, ali Srbija mora da pobedi u svakoj utakmici. Stvarni nisam fokusiran na kvalifikacioni turnir", rekao je Milojević.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC