• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabro Srbijo! Sad morate da pokažete kvalitet: Pobjeda vodi na Evropsko prvenstvo!

Autor Dragan Šutvić

Dvojica reprezentativaca su optimisti pred susret sa Gruzijom.

 Eurobasket 2022 kvalifikacije Gruzija Srbija Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije danas popodne (16:00) u Gruziji igra petu, pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik će biti domaćin, a pobeda bi mogla da riješi pitanje plasmana našeg nacionalnog tima na kontinentalnu košarkašku smotru.

Posljednja dva kola kvalifikacija odigraće se u balonu u Tbilisiju, gdje se košarkaški Srbije nalaze od utorka. Istina, bez selektora, jer Igor Kokoškov ima klupske obaveze u Fenerbahčeu koji igra meč Evrolige.

Možda će vas zanimati

Zato će umjesto bivšeg NBA trenera reprezentaciju predvoditi novi trener podgoričke Budućnosti Dejan Milojević, ali ciljevi Srbije su isti i pored te promjene. Potrebno je obezbijediti plasman, što je već uradila Gruzija, jedan od domaćina predstojećeg turnira.

Upravo je Gruzija savladala Srbiju u Beogradu (90:94), nakon velikog preokreta i pokazala da nije selekcija za potcjenjivanje.

Košarkaš Partizana i jedan od najboljih igrača crno-bijelih ove sezone Ognjen Jaramaz, optimista je pred meč sa iskusnim timom Gruzije.

''Gruzija ima veoma dobru reprezentaciju, iskusan i dobro uigran tim. Okosnicu ekipe čine igrači koji su već dugo zajedno, što im daje određenu prednost u odnosu na ekipe koje, poput nas, u ovim kvalifikacijama nemaju taj kontinuitet igranja zajedno. U prvoj utakmici su nas pobijedili u Beogradu, pred našom publikom, uprkos našem dobrom početku utakmice. Od tada je prošlo godinu dana, puno toga se promijenilo i verujem da ćemo uz dobru energiju i požrtvovanu igru uspjeti sutra da dođemo do pobjede'', kaže Jaramaz.

Sličnog stava je i Danilo Anđušić, nekadašnji igrač crno-bijelog tima. Iskusno krilo sada igra u Francuskoj, a u reprezentaciji se od njega očekuje mnogo.

''Čeka nas meč protiv neugodnog rivala. Uprkos tome što se kao domaćin prvenstva već kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija iz četiri utakmice u našoj grupi ima četiri pobjede. To govori da imaju jak karakter i da igraju na svom maksimumu od početka do kraja, bez obzira na sve. Znamo zašto smo ovde i šta nam je cilj. Prema tome, moramo da uradimo sve što je u našoj moći da sutra i u nedjelju pobijedimo i da tako na najbolji mogući način završimo ove kvalifikacije'', dodao je iskusniji Danilo Anđušić.

Pored Srbije i Gruzije, u istoj kvalifikacionoj grupi se nalaze Finska i Švajcarska. Reprezentacija Gruzije ima maksimalan učinak u prva četiri kola, Srbija ima dvije pobede i dva poraza, dok su Finci i Švajcarci na skoru 1-3.

Reprezentacija Srbije je dva puta savladala Finsku, a poražena je od Gruzije i Švajcarske, kojima će pokušati da se revanšira u Tbilisiju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC