problemi, problemi

Osakaćeni Partizan na mini-turneji: Povrede desetkovale već oslabljeni tim, crno-bijele čekaju važni mečevi

Autor Dragan Šutvić

Posebno će biti problematično u reketu

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana krenuli su danas na mini-turneju, utakmice u gostima protiv Zadra i Trenta, a glavni problem ekipe su povrede.

Trener Sašo Filipovski rekao je ranije da crno-bijeli velike probleme sa povredama imaju Novica Veličković i Vil Mozli, kao i Markus Pejdž, pa i Erik Mika.

"U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za tri poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru 1 na 1. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo 1 na 1 pik en rol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad", rekao je Filipovski za sajt kluba.

Prema nezvaničnim saznanjima MONDA, Veličković i Mozli propustiće obje utakmice, dok će Pejdž i Mika vjerovatno zaigrati tek u Trentu.

Krilo crno-bijelih, Nemanja Dangubić je o predstojećoj utakmici u Zadru rekao:

"Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobjede", poručio je Dangubić.

Zadar i Partizan igraju sutra od 17 sati, a duel sa Trentom na programu je u srijedu od 20.

(MONDO)