• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Potpuno drugačiji meč u odnosu na prvi dio sezone": Borac sutra kod Krivaje, rival ima samo jedan domaći poraz!

Autor Dragan Šutvić

Izabranici Veselina Vujovića biće na novom teškom ispitu

 Rukometna liga BiH 17. kolo Krivaja Borac najava Vujović Dakić Slavuljica Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Poslije minimalne pobjede nad Slobodom, rukometaše Borac m:tela sutra uveče očekuje gostovanje u Zavidovićima.

Ekipa Krivaje u dosadašnjem toku sezone nije osjetila gorčinu poraza na svom terenu, dok je u prvom proljećnom kolu trijumfovala na gostovanju u Gornjem Vakufu/Uskoplju, o čemu je, između ostalog, govorio i trener Banjalučana Veselin Vujović na današnjoj konferenciji za novinare.

Možda će vas zanimati

"Pred nama je jedno izuzetno zahtjevno gostovanje. Krivaja je trijumfovala u Gornjem Vakufu postigavši veliki broj golova (40, prim.aut.) i izgleda da je moj kolega Đerzić to sve dobro uklopio. Napravio je ekipu koja je vrijedna svakog respekta, tu su Abdurahmanović, Faljić, Salkić... To su sve igrači koji imaju ogromno iskustvo u Premijer ligi BiH, a isto tako znamo da je Krivaja veliki klub kroz istoriju, a da su Zavidovići težak teren. Nisam puno gledao statistiku i tabelu, ali znam da su izgubili jako malo bodova na domaćem terenu (jedan poraz u prvom dijelu sezone, uz samo jedan remi, prim.aut.), što znači da imamo izuzetno težak zadatak. Trenutno smo sami na prvoj poziciji i uz dužno poštovanje prema svim ekipama koje imaju aspiracije ka tituli, trudićemo se da pobijedimo u ovoj utakmici, uz jednu sportsku borbu, što bi nam olakšalo put ka ostvarenju ciljeva, a to je da budemo prvaci i osvajači Kupa BiH", istakao je Vujović.

Borac m:tel je aktuelni šampion BiH, te bivši prvak Evrope i osvajač Kupa IHF, što uvijek daje dodatni impuls svim rivalima. Tako će biti i sutra sa Krivajom.

"Bolje da je tako! Bolje da igramo jedan kvalitetan rukomet, da to bude ozbiljna, prava borba. Ne vidim svrhu utakmica u kojoj jedna ekipa dobije 10-15 razlike. Mislim da se igrači stvaraju u ozbiljnim utakmicama. U svakom slučaju, treba sportski čestitati onom ko pobijedi. Možda Borac nosi ulogu favorita, po nekim procjenama, ali Krivaja ima ozbiljan motiv i šta god da se desi, mi ćemo taj meč završiti sportski."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U prvom dijelu sezone, Borac m:tel je pod komandom sadašnjeg pomoćnog trenera Mirka Mikića trijumfovao razlikom od 11 golova (35:24).

"Radi se o dvije sasvim različite utakmice. Drugi su motivi, Krivaja je sad domaćin, u svakom slučaju njima ne nedostaje motivacije. Isto tako, moji igrači treba da pokažu i dokažu da mogu da se motivišu u svim utakmicama i protiv svakog protivnika. Borac još uvijek traži sebe, još uvijek polako ulazimo u formu i nadam se da nećemo napraviti previše grešaka koje bi otežale krajnji cilj, a to je pobjeda. Putujemo mirno na tu utakmicu, pred nama je još puno tih utakmica, puno toga će se izdogađati, a na kraju ćemo pričati ko je napravio dobar posao", navodi Vujović.

Novinare je zanimalo i da li su se igrači Borca uplašili "Vujinog" autoriteta, u smislu da previše razmišljaju u jednostavnim situacijama, da su neodlučni?

"Mislim da to pitanje nije za mene... (smijeh). Ne bi bilo prvi put da se takve stvari dešavaju. Kad vam dođe za trenera neko koga ste gledali kao legendu, koga izuzetno cijenite, sigurno da vam nije svejedno kad pogriješite ili ne igrate po kriterijumu koji je on postavio. Taj period je neminovan, ali čini mi se da to polako prolazi. Ako govorimo konkretno o utakmici protiv Slobode, znao sam da će biti tako. Vidjeli ste i da je Gorenje kod kuće igralo neriješeno sa pretposljednjom ekipom na tabeli. To je ogroman utrošak energije, emocija i veoma je teško povratiti ekipu. Vidite šta se dešava i u fudbalskim takmičenjima u Evropi, Barselona pobijedi na primjer Bajern, pa odigra neriješeno sa Hetafeom ili Granadom. Kažem, taj neki period polako prolazi, a velika stvar bi bila ako bismo uspjeli da trijumfujemo u Zavidovićima, a potom i Iskru, poslije čega nam dolazi pauza, na kojoj ćemo se konsolidovati, povratiti malo fizičku snagu."

Prilikom današnjeg obraćanja medijima, Vujović se javno izvinio Iskri iz Bugojna, koju je poslije meča sa Gorenjem spomenuo, kako ističe, u afektu.

"U izjavi poslije Gorenja sam spomenuo kako sam ljut na igrače, kako 'mangupluk treba da se pokaže u takvim utakmicama, a ne protiv Iskre koju treba da dobiju deset razlike'. Nadam se da ljudi iz Bugojna nisu pogrešno razumjeli te moje riječi, da nijednog trenutka nisam htio da potcijenim ni njih ni trenera. To mi je tako 'izašlo' jer smo igrali sa njima prijateljsku utakmicu u kojoj smo pobijedili tom razlikom i ako se neko uvrijedio od tih ljudi, zaista se izvinjavam."

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Da sutrašnje gostovanje neće biti nimalo lako, jasno je i srednjem beku Milanu Dakiću.

"Teško gostovanje, ali tako je sa svakom ekipom u našoj ligi. Svaka ekipa ima posebnu motivaciju kad igra protiv Borca, a vjerovatno je sad kod njih prisutna dodatna doza obzirom da je u Borac stigao novi trener. Iskreno, već sam navikao da se svi pokušavaju dokazivati i vjerujem da utakmica neće biti laka, ali treba da idemo na pobjedu i samo o tome razmišljamo."

Nije Dakić želio mnogo da se bavi klupskim saopštenjem, u kojem su igrači označeni kao glavni krivci za katastrofu protiv Gorenja.

"Mi smo razgovarali odmah nakon utakmice, gdje vidimo naše greške, gdje su bili naši propusti... Što se tiče saopštenja, ne bih to da komentarišem, to je sve do uprave. Mislim da je nama dovoljna kazna bila onaj rezultat jer svi smo sportisti i niko ne voli da gubi, pogotovo onom razlikom. Nikome od nas nije bilo pravo kad se završila utakmica, željeli smo što prije da zaboravimo sve to, da pređemo preko toga i da se vratimo na pobjednički kolosijek. To saopštenje, ponavljam, ne bih da komentarišem, a i nije moje da komentarišem."

Savo Slavuljica, novajlija na mjestu desnog beka, ne poznaje Premijer ligu BiH, što i sam priznaje.

"Tek sam stigao, ali moraće ta adaptacija da bude što kraća. Ne bih se mnogo obazirao njihovim ambicijama i željama za dokazivanjem. Mislim da treba da gledamo sebe i da budemo pravi, da se mi dokazujemo iz dana u dan, da mi budemo bolji. Mislim da će biti sve lakše i lakše svako naredno kolo jer će nam svaki pređeni put pomoći. Kao što je i šef rekao, mi se još uvijek tražimo, pokušavamo da se uklopimo sa dva nova beka i trenerom i mislim da će naše najbolje vrijeme tek da dođe."

PREMIJER LIGA BiH – 17. kolo

Subota:

Sloboda – Sloga (D) (16.00)

Iskra – Sloga (GV/U) (16.30)

Bosna – Izviđač (17.30)

Derventa – Konjuh

Gračanica – Maglaj

Vogošća – Leotar

Krivaja – Borac m:tel (18.00)

Nedjelja:

Slavija – Lokomotiva (13.00)

TABELA: Borac m:tel 26, Izviđač 25, Sloga (D) 24, Gračanica 22, Konjuh 20, Sloboda 19, Vogošća 19, Krivaja 19, Leotar 17, Sloga (GV/U) 14, Maglaj 14, Iskra 12, Lokomotiva 11, Bosna 8, Derventa 2, Slavija 2*.

NAPOMENA: Slaviji su odlukom Saveza oduzeta dva boda zbog neodigravanja meča sa Leotarom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC