Košarka

Partija karijere Vase Micića - "sipao" do 37! Razbio je Fener i pokazao zašto je najbolji plejmejker Evrope

Autor Bojan Jakovljević

Spektakularan nastup srpskog košarkaša protiv Fenerbahčea!

Izvor: MN PRESS

Kada je Vasilije Micić u ovakvom ritmu – on je nezaustavljiv. Kada je Efes u ovakvom naletu, bukvalno je nepobjediv!

Fenomenalni srpski plejmejker ubacio je čak 37 poena protiv Fenerbahčea uz perfektan šut za tri poena (6/6) i bio najzaslužniji što je Fener izgubio poslije čak 10 "vezanih" pobjeda. I to ne da je izgubio, nego je razbijen u derbiju.

Fenerbahče – Efes 74:106 (11:24, 28:29, 19:28, 16:25)

Vasa se čak i nasmijao poslije jedne pogođene trojke sa lukom "do plafona" dvorane. Zaista sve što je bacio večeras ka košu prošlo je kroz obruč i donijelo je ekipi Ergina Atamana četvrtu evroligašku pobjedu u nizu, a sedmu u posjlednjih osam mečeva.

Micić, Larkin i ostatak ekipe sada već izgledaju kao tim koji je prošle sezone "gazio" sve rivale i pokazuju da je to ta ista hemija i ta ista magija zbog koje su ih zavoljeli svi koji vole lijepu košarku.

Sa druge strane, tim Igora Kokoškova doživio je prvi evroligaški poraz poslije više od dva mjeseca. Prethodni neuspjeh zabilježio je još 17. decembra na gostovanju Žalgirusu, poslije čega je u ekipu stigao Marko Gudurić i sa saigračima potpuno preokrenuo situaciju.

Ipak, Kokoškov i tim večeras su vidjeli da ipak moraju još dosta da rade da bi bili u stanju da sruše uz Barselonu najvećeg favorita  za osvajanje titule.

FENER: Braun 5, Gudurić 4, O'Kvin 8, Biberović, De Kolo 24, Pjer 4, Bartel, Veseli 18, Džarel, Dikson, Duverioglu, Ulanovas 8.

EFES: Larkin 11, Boboa 14, Singlton 6, Balbaj 2, Šanli 13, Moerman 2, Tundžer, Plajs, Micić 37 (6/6 za tri), Anderson 6, Danston 6, Simon 9.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt