HAOS U ABA LIGI

Trener Čačana emotivan nakon pobede, ovakvu reakciju niko nije očekivao: Mnogo mi je teško, mi smo grad košarke! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Posle trijumfa Borca čak četiri tima sada mogu da završe sezonu na mestu koje vodi u plej-aut za opstanak u ABA ligi.

Izvor: Twitter/ABA League/Screenshot

Košarkaši Borca su se potrudili da maksimalno "zakuvaju" stvari u završnici ABA lige, pobedom u Splitu 86:74 u okviru 25. kola ABA lige!

Time su učinili da ukupno četiri kluba moraju da strepe do samog kraja takmičenja, a posle meča svoj emotivni trenutak imao je i trener Borca Marko Marinović.

Naime, Čačani su u Hrvatskoj stigli do izuzetno vrednog trijumfa, vođeni Aleksom Novakovićem koji je ubacio 21 poen.

Sada zbog njihove pobede na pretposlednjem 13. mestu ABA lige mogu da završe čak četiri tima, pa nas očekuje lud rasplet.

Osim Borca koji ima skor 8-17, tu je i Split sa istim učinkom ali slabijim međusobnim skorom. Cibona i Krka imaju po osam pobeda, ali i poraz manje, jer tek treba da igraju protiv Cedevita Olimpije i Crvene zvezde.

Borac će u poslednjem kolu protiv Cibone u Čačku pokušati da obezbedi i matematički svoje mesto u ABA ligi naredne sezone, a posle meča je vrlo emotivan bio njihov trener Marko Marinović.

"Utakmica je bila mnogo važna i za nas i za njih. Mnogo sam uzbuđen i ovu utakmicu bih posvetio svim ljudima u Čačku, mi smo grad košarke i mnogo smo se borili da dođemo u ovu situaciju. Posle dosta sportske nepravde, ne upirem prstom ni u koga, momci su pokazali da su najbolji kad je najteže. Matematički još nismo opstali, ali smo blizu toga. Teško je, prva godina u ABA ligi i vrlo smo blizu ostanka u ligi. Emotivno sam malo... Mnogo mi je teško... Ali eto, poželeo bih Splitu svu sreću u nastavku sezone", rekao je Marinović.

(mondo.rs)