• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čitao sam da ćemo pustiti Zvezdu, budalaštine! Trener Mornara o kalkulacijama - sećate se Bobija i Džekija?!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Barani su preživeli prvu utakmicu u kojoj su morali da pobede, a njihov trener govorio o svemu posle meča

 mihailo pavicevic o duelu mornara i zvezde Izvor: YouTube/KK Mornar Bar

U prvoj od dve "biti ili ne biti" utakmici, Mornar je u nedelju pobedio Budućnost i sačuvao šansu da se plasira u plej-of.

Barani su posle uzastopnih poraza protiv Partizana, FMP-a i Cedevita Olimpije zaigrali drastično bolje i predviđeni maestralnim i oporavljenim Džejkobom Pulenom sačuvali "glavu iznad vode".

Možda će vas zanimati

Sa druge strane, pobedom su oduzeli Budućnost inicijativu u trci za prvo mesto, pa se sada do kraja ligaškog dela Crvena zvezda pita ko će sa "pol pozicije" ući u plej-of.

Posle odličnog nastupa u hali "Topolica", trener Mornara Mihailo Pavićević nasmejan je došao na konferenciju za novinare.

"Iskren da budem, iznenadilo me je kako su odigrali moji igrači, pogotovo posle perioda bledih partija i vođstva Budućnosti od 13 razlike. Nažalost, mnogo smo mi ovakvih utakmica odigrali ove godine, ali i mnogo loših. Zato smo došli u ovu situaciju. Biće mi žao ako na kraju ne uspemo da se plasiramo, kao i to što nismo direktno odlučivali o prvom mestu, ali to je sport", rekao je on.

Pavićević je naglasio da su oba tima odigrala pošteno i borbeno.

"Odlučivala je utakmica i nama i njima. Bio je veliki ulog, odigrali smo pošteno, publika je videla dobru utakmicu za nas. Što se tiče samopouzdanja, ovo je mnogo bitna pobeda i to protiv vodeće ekipe u ligi, koja je došla do zaista sjajne forme, sa deset pobeda zaredom u ABA ligi. To govori o kakvoj se pobedi radi".

Mornar će sada igrati meč odluke protiv Igokee naredne nedelje, a Pavićević je rekao da će se tada sastati dva prijateljska kluba.

"Imamo do utorka sedam-osam dana da se spremimo za utakmicu proitiv Igokee, naših prijatelja. U zadnjem kolu će dva prijateljska kluba igrati za prolaz, ali to je sport. U sportu je to viteštvo najlepša stvar koja može da se desi. Čitao sam neke budalaštine, kalkulacije, da će Mornar pustiti Zvezdu. Sećate se braće Čarlton, ne znam ko je koga izbacio iz lige, Bobi Džekija ili Džeki Bobija. Sport je to, viteštvo", dodao je Pavićević i podsetio na engleske fudbalske asove.

Izvor: MN PRESS

Trener crnogorskog kluba govorio je u toku sezone i da će njegov tim da se bori za prvo mesto, kao što je i ne tako davno javno odustajao od borbe posle poraza od FMP-a u Železniku. Sada se osvrnuo na jednu od svojih izjava.

"Što se tiče moje izjave da ćemo se boriti za prvo mesto, i sad stojim iza te izjave. I sada tvrdim da bi bilo tako da nismo imali te 'sreće' da ostanemo bez Pulena i Vajtheda. Budite sigurni da bi Mornar već sada bio prvi na kraju regularnog dela. To sam govorio na osnovu naše igre, celokupne atmosfere i upoređujući nas sa drugim ekipama. Isto sam tako priznao posle povrede Vajtheda i Pulena da to više nije ista ekipa".

"Vidite šta za nas znači povratak Pulena na nivo na kojem je bio, da se razigra on, da razigra ostale, to su uloge vođe timova. Vidite Lejkerse bez Lebrona, pa ne mogu nikoga da dobiju. Hajde, daleko smo mi od Lejkersa... Ali stojim iza izjave da ćemo se boriti za prvo mesto".

Izvor: MN PRESS

On je otkrio kako se Pulen oporavio, nakon što je zimus pao u utakmici protiv Crvene zvezde u Baru, 24. januara.

"Više neću komentarisati ničiju povredu. Povreda Pulena bila je od tri do pet nedelja, pa je počeo da trenira posle 11. nedelje i to ne pitajte me kako. Za noć smo ga oporavili. Ovo je živa istina. Otišao je u Beograd sa nama kao turista protiv FMP-a, sa otečenim kolenom i desilo se to što se desilo i za tu noć, veče, čovek je ozdravio".

Ajzeja Vajthed, drugi lider ekipe, je ponovo povređen.

"Povreda Vajtheda je povreda drugog ramena, ne onog što je već povređivao, nažalost. On je igrač koji igra rizično, ulazi u kontakte, ne štedi se i imao je nesreću da padne direktno na rame. Šta da vam kažem? Prvo je rečeno meni odmah 'završena sezona'. Tako sam to i preneo. Posle su mi stigle neke informacije da on možda može da igra, tako da sam ja trener, medicinskoj ekipi prepuštam sve, da ne trčim ja pred rudu. Za sada je van ekipe i ništa vam drugo ne mogu reći".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC