• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čeka Zvezdu i ko više ne smije da izgubi? Sada je bitna svaka utakmica do kraja ABA lige (KALKULACIJE)

Autor Dragan Šutvić

Otvoreno je skoro baš sve, MONDO vam raspetljava komplikovanu završnicu

 aba-liga-kalkulacije-tabela-plej-of-kk-crvena-zvezda-buducnost-igokea-mornar-cedevita-olimpija Izvor: MN PRESS

Kakva ludačka završnica ligaškog dijela takmičenja u ABA! Kolo (ili dva) pred kraj, poslije večerašnjih rezultata, može da se kaže sigurno samo jedno: Crvena zvezda i Budućnost su u plej-ofu, a bukvalno sve ostalo je otvoreno.

U posljednjim mečevima će se odlučivati ko će biti prvi, ko drugi, dok tri tima imaju šansu da se plasiraju u plej-of.

Pet timova koji su "u igri" su Zvezda, Budućnost, Igokea, Mornar i Cedevita Olimpija. Prva dva tima će u preostalim mečevima odlučivati o prvom i drugom mjestu, a preostala tri o trećem i četvrtom. Pa, da krenemo redom.

CRVENA ZVEZDA

Izvor: MN PRESS

Zvezda je sada u sjajnoj poziciji jer drži sudbinu u svojim rukama. Crveno-bijele sada čekaju zaostali mečevi sa Krkom i Zadrom, u kojima je ogroman favorit i pobede u tim utakmicama bi joj donijele prednost domaćeg terena u plej-ofu, jer bi poslije njih imala pobjedu više od Budućnosti. No, iako je "na papiru" veliki i apsolutni favorit, treba reći da Krka nije izbjegla baraž (Zadar jeste), tako da će sigurno biti oprezna.

Ukratko: Trebaju joj dvije pobjede za prvo mjesto, svaki poraz bi joj donio drugo.

BUDUĆNOST

Kosarka, Partizan, Buducnost, ABA liga
Izvor: MN PRESS

Do nedjelje je ona bila "na mjestu vozača", ali poraz od Mornara je sve zakuvao. Podgoričane čeka upisana pobjeda protiv Primorske, kojom će imati pobjedu više i meč više od Zvezde. Situacija jasna: ako Zvezda izgubi bilo koji od preostala dva meča, Budućnost će biti prva, jer bi onda imali isti skor, ali bi crnogorski tim bio bolji u međusobnim susretima. Ako Zvezda pobijedi u oba duela, imaće pobjedu više od Budućnosti.

Ukratko: Treba joj jedan poraz Zvezde za prvo mjesto.

IGOKEA

Izvor: MN PRESS

Igokea u posljednjem kolu dočekuje Mornar i pobjednik tog meča će sigurno ići u plej-of. Što se tiče tima iz Aleksandrovca, pojbeda u tom meču bi mu donijela sigurno treće mjesto na tabeli. Igokea bi prošla u plej-of i porazom od Mornara, ali uz jedan poraz Cedevita Olimpije. Igokea može i da ispadne iz doigravanja - ako izgubi od Mornara a Cedevita Olimpija zabilježi obe pobjede. Opširnije o tome nešto kasnije.

Ukratko: plej-of ako pobijedi Mornar; ispadanje ako izgubi od Mornara, a Cedevita Olimpija pobijedi obe utakmice.

MORNAR

Izvor: MN PRESS

Rekosmo, duel u Laktašima biće kvalifikacioni, pobjednik direktno ide u plej-of. Mornaru je, dakle, cijela sezona stala u ovaj jedan meč i trijumfom tu bi ostavio Igokeu u iščekivanju drugih. Ako bi Mornar izgubio, ispao bi iz plej-ofa osim u slučaju da Cedevita Olimpija ne izgubi oba meča do kraja.

Ukratko:Pobjeda nad Igokeom vodi ga u plej-of; poraz ga izbacuje iz plej-ofa osim ako Cedevita Olimpija ne izgubi oba meča.

CEDEVITA OLIMPIJA

Izvor: MN PRESS

Ljubljančani takođe zavise samo od sebe. Čekaju je još utakmice sa Cibonom u gostima u utorak i Mega Soccerbetom kod kuće. Cedevita Olimpija bi sa dva trijumfa bila u plej-ofu. Mogla bi i sa jednim trijumfom, ali bi onda morao i Mornar da izgubi.

Ukratko: Obje pobjede je vode u plej-of; ili jedna pobjeda i poraz Mornara.

KRUG

Šta se dešava ako Mornar pobijedi Igokeu, a Cedevita Olimpija trijumfuje u oba duela, pa sva tri tima završe sa skorom 19/7? U tom slučaju je Mornar treći, Cedevita Olimpija četvrta, a Igokea ostaje bez plej-ofa.

Ako se formira mini-krug tri ekipe sa istim skorom, ne gleda se koš razlika, nego njihov međusobni skor jednih sa drugima, pa se pravi mini-table. Mornar bi onda imao najbolju situaciju jer dva puta pobedio Igokeu i imao 1:1 sa Cedevita Olimpijom. Ljubljančani i Igokea su takođe 1:1.

To znači da bi mini-tabela izgledala ovako:

Mornar 3/1
Cedevita Olimpija 2/2
Igokea 1/3.

Čeka nas dakle ludačka završnica i svaki meč će nositi prefiks "kvalifikacioni".

Šta vi kažete, kako će izgledati konačni plasman?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC