Nisu imali snage za senzaciju

Pazi, Barsa gazi! Supertim konačno proradio: Pregazili rusku senzaciju, idu po trofej Evrolige!

Autor Dragan Šutvić

Barselona je konačno u četvrtfinalnoj seriji zaigrala kako se očekuje od njih

Izvor: MN PRESS

Zenit se junački borio, ali samo četiri meča. 

Iako su uspjeli da šokiraju Barselonu dva puta i da dovedu najbolji tim regularnog dijela Evrolige do majstorice u plejofu, ipak nisu imali snage da prođu na F4. 

BARSELONA - ZENIT 79:53 (23:14, 20:16, 14:9, 22:14)

Jednostavno u ovom meču ekipa Šarunasa Jasikevičijusa nije dala ni promil šanse protivniku za iznenađenje. Odbrana Barse je bila nemilosrdna i Zenit je sa jedva prebačenih 50 poena bio poražen. 

Barselonine zvijezde su konačno uspjele da nađu način da uspore Kevina Pengosa, Bilija Berona i sjajne šutere u ekipi Zenita pa je tako kod Rusa samo Aleks Poitres imao dvocifren učinak i to sa samo 11 poena. 

Barsu je do pobjede vodila prije svega čelična odbrana, ali je i u napadu bilo dovoljno raspoloženih. Kori Higins je ubacio 15 poena, Nik Kalates 12, Brendon Dejvis i Kajl Kjurik po 11. I Pau Gasol je konačno proradio pa je postigao 7 poena. 

Kod Zenita Kevin Pengos je došao do 10 asistencija, ali uz samo 7 poena, a nekadašnji bek Crvene zvezde Bili Beron dao je 9 poena. 

Sada imamo kompletan sastav fajnal fora Evrolige! CSKA je prvi došao do mjesta, a onda su se priključili Efes nakon pobede nad Realom, Olimpija koja je eliminisala Bajern i sada Barselona. 

(MONDO)