BRUTALNO!

Istorija! Jokićev podvig uzdrmao NBA: Denver ovakvu dominaciju još nije vidio, Nikola je prvi ikada!

Autor Nebojša Šatara

Vidjeli smo kako je briljirao na terenu, a ovi podaci dodatno govore koliko je rijetko ono što Jokić uspijeva da uradi!

Nikola Jokić
Izvor: Profimedia

Nastavlja se dominacija Nikole Jokića iz utakmice u utakmicu!

Tako je bilo i u noći između četvrtka i petka kada je srpski centar na brutalan način odveo Denver u polufinale Zapadne konferencije, a to je učinio usput ispisavši nove stranice istorije NBA lige!

Jokić je u presudnoj, četvrtoj pobjedi Denvera nad Portlandom postao prvi igrač u istoriji Nagetsa koji je na pet utakmica tokom jedne plej-of serije uspio da ubaci 30 i više poena!

Srpski centar je u posljednjem susretu postigao 36 poena, čime je uspio da povede Denver ka velikom preokretu i trijumfu koji im je donio plasman u narednu rundu plej-ofa, a tom prilikom je uspio da ponovo "izblamira" bivšeg saigrača Jusufa Nurkića.

Jokić je tokom šest plej-of mečeva protiv Portlanda prosječno bilježio 33 poena, 10.5 skokova i 4.5 asistencija po meču. Uz to je šutirao sa 53% uspješnosti za dva poena, 43% za tri poena i čak 92% sa linije slobodnih bacanja, što je izuzetno visok procenat u sve tri "kolone", naročito za plej-of.

Ujedno, Jokiću je to već bio 13. meč u plej-ofu sa 30 i više ubačenih poena, čime se izjednačio sa Karmelom Entonijem na drugom mjestu vječne liste Denver Nagetsa. Ispred njega je sada samo Aleks Ingliš sa 18.

Imajući u vidu kako igra Jokić i da se nalazi u sjajnoj MVP formi, taj rekord bi mogao da padne već ove sezone...

(MONDO)

Tagovi