• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko srce Nikole Jokića! Ulaže u Srbiju i Sombor: Stiže 1.000.000€ za hipodrom, prave se planovi i za košarkaški klub!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

O njegovim potezima na terenu se već odavno priča, a sada se priča i o onim van terena...

 nikola-jokic-ulaganje-konji-hipodrom-sombor-kosarkaski-klub-milion-evra-otac-branislav Izvor: YouTube/RTS Prikazuje/printscreen

Nikola Jokić voli svoj Sombor, svoju Srbiju, a naročito svoje konje.

Možda će vas zanimati

I zbog te tri ljubavi, srpski NBA superstar će donijeti mnogo toga dobrog svom rodnom mjestu, ali i sportu u Srbiji uopšte! Navikli smo da se priča o njegovim igrama na terenu, a sad će se pričati i o potezima van parketa.

Poznato je od ranije da Jokić i njegova porodica od ranije ulaži novac u rekonstrukciju somborskog hipodroma i uvoze kvalitetna grla, ali sada su poznati novi detalji o ulaganjima porodice srpskog košarkaša.

Nikola Jokić i njegova porodica uložiće blizu 1.000.000 evra u rekonstrukciju somborskog hipodroma, a u planu je ulaganje i u lokalni košarkaški klub!

Jokići i njihova firma "Drim kečer" obnoviće hipodrom u Somboru, kojim će i dalje upravljati konjički klub Vojvođanin, što je potvrdio i Nikolin otac Branislav.

"Pošto je Nikolu košarka stvorila, a konje voli, dogovorili smo se da i u jedan i u drugi sport uložimo mnogo volje, rada, truda i sredstava. Naša želja je da košarkaški klub dovedemo do Prve lige Srbije i da se u Somboru igra vrhunska košarka", počeo je Branislav Jokić za "Sombornjuz".

"Takođe, svima je poznato da je moj sin veliki Somborac, čak ga i u Americi zovu Somborac, i on želi da po prestanku karijere dođe u svoj grad i da se ovde ozbiljno bavi konjičkim sportom. Zbog toga smo odlučili da uložimo sredstva u somborski hipodrom, naravno, u dogovoru s gradskom upravom, i da u njemu uživaju svi Somborci."

Otac Nikole Jokića se pohvalio i da somborski hipodrom ima uslove kojim malo koji hipodrom u Srbiji može da se diči.

"Jedini u državi ima tri nezavisne staze i svaka ima svoju svrhu. Raskrčili smo žbunje, počistili smeće i napravili pješčanu stazu za treniranje u šumici. Takođe smo napravili i ispuste za konje da mogu biti od ujutru do uveče napolju. Osamdesetih godina prošlog vijeka priprema staze je odlično urađena i ona ima oko metar dubine i više slojeva. Još tada je urađena dobra drenaža i voda je išla ka središnjem dijelu staze. Već dva puta je kompletna staza ponovo nasipana i sada imamo visokokvalitetnu stazu koja zadovoljava evropske standarde", rekao je Branislav Jokić, otac Nikole Jokića.

(MONDO/Kurir/Sombornjuz)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC