Car!

Pau Gasol - za primjer! Hoće na Olimpijske igre u 41. godini: Na spisku i u petoj deceniji, peti put ide po medalju!

Autor Bojan Jakovljević

Španija na prvom mjestu! Pau Gasol ne odustaje i spreman je da i u petoj deceniji igra za nacionalni tim.

Izvor: MN PRESS

Barselona je osvojila titulu u Španiji pobjedom nad Real Madridom u finalu, a Pau Gasol na kraju meča nije imao odgovor na pitanje da li mu je to posljednja utakmica u karijeri! 

Razlog za to smo saznali sada. Čekao je veteran poziv reprezentaciji i dobio ga je! On je na širem spisku od 18 igrača koje je selektor Serđo Skariolo pozvao za prestojeće Olimpijske igre. 

Do početka turnira ostaje da otpiše šestoricu, a ukoliko Gasol ode u Tokio ispisaće istoriju. Biće mu to pete Olimpijske igre, a prvi put je igrao za Španiju 2004. godine u Atini. Tada je bio najbolji strijelac tima, a sa OI ima dva srebra (2008. i 2012. godine) i bronzu iz Rija. 

Već je bio i barjaktar Španije na otvaranju Igara 2012. godine, a sada ostaje da se vidi da li će na kraju proći u konačnih 12 igrača. 

Španci igraju u grupi C sa Japanom, Argentinom i pobjednikom kvalifikacionog turnira koji se igra u Kaunasu. 

Na spisku je i njegov mlađi brat Mark, a od naturalizovanih igrača se Skariolo odlučio za Usmana Garubu. Ovo je kompletan spisak Španije: 

Serhio Rodriges, Aleks Abrinjes, Sergio Ljulj, Rudi Fernandez, Viktor Klaver, Karlos Alosen, Dario Brizuela, Ćavijer Lopez-Arostegi, Pjer Oriola, Alnberto Abalde, Serhi Martines, Usman Garuba, Mark Gasol, Pau Gasol, Vili Ernangomes, Huančo Ernangozem, Riki Rubio, Sebas Saiz.