ZA NBA FINALE

Haos u Los Anđelesu! Veče promašaja, Finiks na meč od finala: Klipersi pretrpjeli brejk, Pol je junak drame! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Finiks je pobijedio Los Anđeles Kliperse i tako došao nadomak finala NBA lige.

Izvor: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

I eto brejka!

Taman kada se poslije dvije startne pobjede Finiksa činilo da se Los Anđeles Klipersi bude, ekipa iz Kalifornije pretrpjela je poraz na svom terenu i sada su na jedan meč od eliminacije. Sansi su pred velikim finalom poslije dramatične završnice!

LOS ANĐELES KLIPERS - FINIKS SANS 80:84
/20:29, 16:21, 30:19, 14:15/

U meču u kojem su oba tima pokazala slabo šutersko veče, bolje su se ipak snašli momci iz Finiksa, koji su poslije uzbudljivog finiša meča uspjeli da povedu sa 3:1 u finalu Zapadne konferencije!

Predvođeni sjajnim Devinom Bukerom i talentovanim Deandreom Ejtonom, gosti su uspjeli da u "gradu anđela" ostvare možda i presudnu pobjedu pred povratak serije u Finiks.

Od samog starta pa do kraja susreta, Finiks je taj koji je imao rezultatsku prednost, da bi u završnici susreta u seriji šuteva sa linije za slobodna bacanja ipak uspjeli da sačuvaju malu prednost i ostvare vrlo važan trijumf.

Devin Buker je meč završio sa 25 poena, dok je odlični centar Ejton uz 19 poena imao i nestvarna 22 skoka! Kris Pol je odigrao važnu ulogu sa 18 poena i sedam asistencija, od čega je postigao pet posljednjih poena svog tima, sve sa linije penala, kada su Klipersi željeli da stignu makar do produžetka.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Sa druge strane, u redovima poraženih Klipersa, Pol Džordž je bio vrlo raspoložen sa 23 poena i 16 skokova, dok je Redži Džekson dodao 20 poena. Ivica Zubac jeste imao 13 poena i 14 skokova, ali Hrvat je ipak izgubio bitku sa Ejtonom pod košem.

Oba tima su imala slab procenat šuta iz igre, između 32 i 36 odsto, a ukupno je viđeno samo devet ubačenih trojki iz 51 pokušaja!

Finiks sada vodi 3:1 u seriji, potrebna im je još jedna pobjeda do plasmana u veliko finale NBA lige, a naredni susret igra se upravo u Finiksu u noći između ponedjeljka i utorka.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi