Nezgodno

Korona pokosila Partizanovo NBA pojačanje: Žoc u problemu, bar dva meča ne računa na krilnog centra!

Autor Dragan Šutvić

Cijeli stručni štab i prvi tim Partizana su testirani i srećom niko drugi nije zaražen.

Izvor: MN PRESS

Partizan počinje svoju sezonu gostovanjem Zadru u prvom kolu ABA lige, a ekipa Željka Obradovića biće oslabljena na tom meču. 

Klub je potvrdio da je od povratka ekipe sa turnira "Pavlos Janakopulos" u Atini van stroja Letonac Rodions Kuruks, koji je zaražen virusom korona. On je u izolaciji, osjeća se dobro i ima blaže simptome, tako da se crno-bijeli nadaju da će se što prije oporaviti. 

Kompletna ekipa je testirana nakon što je otkriveno da je Kuruks pozitivan na PCR testu, ali srećom po crno-bijele nije bilo pozitivnih i ekipi. A pred put u Hrvatsku Željko Obradović je istakao da je ovo vrlo specifičan meč za njegov tim. 

"Specifična utakmica zato što je prva. Mislim da igrači sa velikom željom iščekuju početak prvenstva i naše lige. Radili smo posljednju sedmicu na veoma dobar način i sad je najvažnije da to pokažemo na terenu. Gledali smo i analizirali Zadar, ekipu koju u svakom pogledu poštujemo i moraćemo da igramo veoma dobro i veoma koncentrisano ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat u Zadru", poručio je Obradović.

Oglasio se i kapiten Rade Zagorac. 

"I u predsezoni smo dosta puta pominjali da su to dva gostovanja koja nas očekuju na samom startu (Zadar i Split). Tradicionalno dobra atmosfera tamo poništava neki trenutni kvalitet i već po navici pravi zahtjevno gostovanje. Zadržali su većinu tima od prošle godine, što znači da vrlo dobro jedni drugima poznaju navike, nadogradili su to sa nekoliko novih, dobrih i iskusnih igrača. Ubijeđen sam da žele da nas pobijede", istakao je Zagorac.