• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko uveo novo pravilo: Zbog čega se Obradović najviše nervira? (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Obradović je otkrio i neke male tajne uspjeha.

 Željko uveo novo pravilo: Zbog čega se Obradović najviše nervira? (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Početak nove sezone je na pragu. Košarkaše Partizana u ponedjeljak očekuje prvi meč u ABA ligi u Zadru.

Pripremne utakmice su završene, pa tako Željko Obradović polako priprema svoje izabranike za ono što ih čeka u narednom periodu.

Tako se pojavio i jedan veoma zanimljiv snimak. Sa pripremnog turnira u Opatiji gdje je trofejni stručnjak održao jedno dugo predavanje od preko 50 minuta i pričao je o raznim temama. Jedan od njih bilo je i korišćenje telefona.

"Suština trenerskog posla je da pomogneš igračima, mi smo njihov servis i to im uvijek kažem. Dostupan sam im 24 sata za bilo šta", počeo je Obradović.

Međutim, postoje neki izuzeci, a to pravilo je uveo i u redove crno-bijelih. U pitanju je zabrana korišćenja telefona na treningu i zajedničkom doručku.

"Ne nosim telefon na trening niti na doručak i to zahtijevam i od igrača. Koncentracija je neophodna. Kad uđem u autobus i vidim ih kako listaju telefone znam kakav će trening da bude. Dogodilo mi se jednom prilikom da sam dao trening šuta i igrač mi se povrijedio i bio je par mjeseci odsutan. Došao je na trening i nije bio koncentrisan, nije razmišljao."

Pogledajte i kako je izgledao meč sa Efesom u Beogradu:

Više puta je naglasio da je koncentracija veoma važan faktor.

"Imao sam priliku iz iskustva da vidim kako je to kada na treningu nekome nešto objasniš jednom, nekome 100 puta i nema šanse da te razumije. Po tome se razlikuju igrači. Pravi i veliki košarkaši su koncentrisani, brzo kapiraju, nekome možeš da pričaš i pričaš i ništa. Pogotovo onim mlađima, kažem im direktno da ima druigh stvari u životu, knjiga, fakultet, nešto drugo. Neki su se ljutili, neki su se zahvaljivali, ali tako je."

Dao je i neke interesantne primjere.

"U Fenerbahčeu sam imao 120 opcija napada iz različitih polazaka, sada u Partizanu imam petnaestak. Sat i 45 minuta sam radio pet na nula. Neki ne mogu da shvate ni najprostije stvari i onda dođeš u situaciju da ti koji shvataju postaju nervozni. Ako date lak koš na treningu, ne mora da znači da je napad dobar, u većini slučajeva to znači da je odbrana katastrofalna", zaključio je Obradović.

Na snimku možete pogledati i cijelo izlaganje Željka Obradovića.

Željko Obradović predavanje u Opatiji
Izvor: YouTube/Riječki Sportski Savez - RSS TV

Partizan je do sada doveo osam pojačanja, stigli su: Kevin Panter, Aleksa Avramović, Zek Ledej, Rodions Kuruks, Jam Madar, Dalas Mur, Alen Smailagić i Balša Koprivica. Traži se još igrač na poziciji centra.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC