• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedostajaće nam cijelog života, pamtićemo dok smo živi! Željka Obradovića u Atini pitali za kuma Dudu Ivkovića

Autor Mladen Šolak

"Ostaje velika praznina, bez ikakve sumnje", rekao je "Žoc" u dvorani Panatinaikosa, gdje je duže od decenije pisao istoriju.

 željko obradović atina smrt duda ivković pavlos janakopulos Izvor: YouTube/Panathinaikos BC

Partizan je doputovao u Atinu, gdje će u subotu i nedelju učestvovati na pripremnom memorijalnom turniru "Pavlos Janakopulos".

Prijateljski turnir nosi ime legendarnog gazde Panatinaikosa, koji je godinama blisko sarađivao sa Željkom Obradovićem, u zlatnoj eri atinskih "zelenih". Zajedno su osvojili pet titula prvaka Evrope.

Možda će vas zanimati

 "Žoc" će u subotu sa crno-bijelima igrati upravo protiv Panatinaikosa od 18.55, a u drugom meču sastaće se Efes i Ulm. Utakmice za plasman biće odigrane u nedjelju.

Svaki povratak u Atinu tako nosi posebne emocije za Obradovića, pa i ovaj, u veoma teškom trenutku za najtrofejnijeg trenera Evrope, jer mu je u četvrtak preminuo blizak prijatelj i kum - div srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković.

"Hoću Panatinaikosu da zahvalim u ime svog kluba, Partizana, što su nas pozvali da budemo deo ovog turnira. Moj mladi tim imaće šansu da igra još dve utakmice na visokom nivou. Ovdje imamo evropskog šampiona i to daje ovom turniru nešto posebno, uz ostala tri tima", rekao je Obradović u dvorani OAKA.

"Lično, veoma sam srećan što sam ovdje. Svi ovdje znaju poseban odnos koji sam imao sa gospodinom Pavlosom Janakopulosom i mnogo puta sam govorio o tome koliko smo bili bliski. Dugo smo radili zajedno i nikad neću zaboraviti stvari koje je uradio za mene. Bio je jedinstvena osoba, naučio me je mnogo stvari u životu", dodao je "Žoc".

Željko Obradović
Izvor: MN PRESS

Na pitanje kolika je praznina ostala poslije smrti takvih ljudi kao što su bili Ivković i Janakopulos (preminuo 2018), Obradović je govorio vidno dirnut.

"Vjerujem u to da ostaje praznina, bez ikakve sumnje. Ako izgubite ljude kakvi su bili Pavlos Janakopulos i Dušan Ivković, možete da vidite reakcije iz cijelog svijeta, ne samo iz moje zemlje, Srbije, ili ovdje, u Grčkoj. Vidjeli ste juče šta se dogodilo sa mojim kumom Dudom i šta se desilo sa gospodinom Pavlosom Janakopulosom. Nedostajaće nam cijelog života. Dok živimo uvijek ćemo ih pamtiti, bez ikakvog pitanja".

Kakav je bio Pavlos Janakopulos?

"Uvijek je pokušavao da nas sve smiri, da nam bude blizak i da pomogne u svakom trenutku tokom mojih 13 godina ovdje. Moj odnos sa njim nije bio odnos trenera i predsjednika, već nešto drugo. Naučio me je mnogo stvari, bilo mi je uvijek zadovoljstvo da mu budem blizak i da slušam sve njegove savjete. Uvijek ću govoriti da ako čovjek njegovih godina dođe svake večeri da vidi trenera, igrače i sve u klubu, da se pobrine da svi u klubu radimo na miru i da nemamo problem... To ga čini stvarno jedinstvenom osobom", dodao je Obradović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC