Košarka

Musa ipak dolazi: Igraće za reprezentaciju BiH protiv Češke i Bugarske

Autor Haris Krhalić

Košarkaš španskog Breogana je, nakon brojnih napora, dobio dva negativna testa na koronavirus i moći će pomoći reprezentaciji BiH

Izvor: MN PRESS

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa negativan je na koronavirus i moći će nastupiti za reprezentaciju u duelima protiv Češke i Bugarske.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila prije dva dana , a košarkaši predvođeni selektorom Vedranom Bosnićem trenutno se nalaze u Sarajevu, gdje je na rasporedu prvi meč u petak protiv Češke.

Iako se očekivalo da ćemo biti lišeni usluga Džanana Muse, mladi košarkaš španskog Breogana je, nakon brojnih napora, dobio dva negativna testa na koronavirus i moći će pomoći reprezentaciji BiH.

"Imam ogromnu želju da igram za reprezentaciju, kao i uvijek. Sada se otvorila mogućnost i više nisam sputan bilo kakvim klupskim zabranama, stoga me itekako uznemirilo kada sam prije nekoliko dana dobio pozitivan nalaz na koronavirus. Ipak, nakon toga su uslijedila dva uzastopna negativna nalaza i prepreka više nema", rekao je Musa.

Musa je dodao kako ne može sakriti svoju sreću što stiže u Sarajevo te da jedva čeka da se priključi saigračima i krene s treninzima u reprezentaciji.

"Što se moje uloge u ekipi tiče, to će selektor odrediti. Znam samo da sam spreman dati više od sto posto svojih mogućnosti za ovaj dres", istakao je u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH Džanan Musa.

Musa je također, putem Fejsbuk profila objavio da je današnji test negativan, a fanove na Instagramu obradovao je storijem te je najavio dolazak u BiH.

Musa sutra stiže u Sarajevo te će odmah po dolasku biti dostupan selektoru Bosniću.

Podsjetimo, utakmica BiH – Češka Republika igra se 26. novembra od 20 časova u velikoj dvorani "Mirza Delibašić".

(mondo.ba)