Košarka

Pobjeda Srbije na 3 sekunde do kraja! Kapiten Teo magičan, a heroj je NAJSTARIJI DEBITANT!

Autor Goran Arbutina

Na debiju Svetislava Pešića na klupi Srbije vidjeli smo veliku dramu i meč na jedan posjed!

Izvor: MN PRESS

Kakav smo meč vidjeli u Pioniru!

Mučila se Srbija na povratku Svetislava Pešića na klupu nacionalnog tima, a na kraju je pogotkom sa linije penala Marka Jagodića-Kuridže došla do velike pobjede!

Tako je iskusni krilni centar na debiju za nacionalni tim u 34. godini postao heroj!

SRBIJA - LETONIJA 101:100 (28:33, 24:23, 25:19, 24:25)

Nije mogla dugo Srbija da iskontroliše šut Letonaca i do kraja utakmice Letonci su ubacili čak 16 trojki, a prednjačio je Rikards Lomaž koji je dao 33 poena.

Ipak Srbija je imala svog lidera na terenu, kapitena Miloša Teodosića. On nije počeo u startnj postavi, ali je ulazio u igru kada je bio najpotrebniji ekipi i završio je utakmicu sa 21 poenom i 9 asistencija, a upravo je poslije njegovog pasa Marko Jagodić-Kuridža fauliran na 2,8 sekundi do kraja.

Uspio je srpski tim da prelomi meč na svoju stranu uprkos tome što je u finišu ostao bez Alena Smailagića koji je do tada ubacio 15 poena i bio je jedan od najboljih na terenu.

Letonci su uglavnom držali prednost tokom meča, a Srbija je sjajnom igrom u finišu treće četvrtine uspjela da povede sa 77:75 na kraju tog perioda.

Preokrenula je Letonija na početku posljednjeg dijela igre i došla do "plus 7" na 86:79, ali smo na kraju vidjeli pravu dramu. Na minut do kraja bilo je neriješeno 96:96. a onda nakon zakucavana Čavarsa kasniji junak Jagodić-Kuridža je izjednačio.

Na kraju je u penal završnici tačku na meč u svojoj 34. godini na svom debiju stavio Marko Jagodić-Kuridža.

SRBIJA: Jović, Teodosić 21 (9as), Koprivica, Dangubić 7, Smailagić 15, Radanov 8, Ristić 9, Jagodić-Kuridža 16, Radanov 3, Avramović 17 (7as), Trifuović 5, Novak

LETONIJA: Kuruks 6, Mejeris 2, Bertans 17, Beržins 1, Ate, Čavars 6, Lomaž 33, Škele 2, Gražučis 17, Laksa, Paščeniks 2, Zoriks 14

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi