Košarka

Ovo je pobjeda za Stevana: Poslije DRAME u Pioniru, "orlovi" se sjetili druga u Atini!

Autor Mladen Šolak

Prve poruke reprezentativaca posle važnog trijumfa na startu kvalifikacija za Mundobasket

Srbija je prošla kroz dramu i savladala Letoniju na "drugom debiju" novog selektora - Svetislava Pešića.

Poenima Marka Jagodića-Kuridže u posljednjim sekundama meča, "orlovi" su slavili protiv agresivnih rivala i obradovali navijače u hali "Pionir".

"Cilj je bio da pobijedimo bar sa jednim košem, to smo i ostvarili, drago mi je jer smo dosta mladi, ima dosta igača koji su igrali prvi put za reprezentaciju i hvala publici što je došla u ovako velikom broju. Pružili su nam lijepu podršku. Toliko o utakmici", rekao je Teodosić za "Sport klub", pa dodao...

"Htio bih da ovu pobjedu posvetimo našem kolegi Stevanu Jelovcu, koji je u jako teškom stanju. Nadam se da ćemo ovim malim gestim da doprinesemo da... Ne znam šta bih pametno rekao, ali svim srcem smo uz njega".

Istu poruku poslao je i bek Aleksa Avramović

"Ovu pobjedu posvećujem Stevanu Jelovcu, našem bivšem saigraču iz reprezentacije, koga sam upoznao u reprezentaciji, želim mu da pobijedi u ovoj životnoj bici, uz njega smo i molimo se Bogu", izjavio je on.

Na pitanje o Belgiji, kapiten Teodosić je rekao da očekuje bolju igru orlova".

"Sigurno da ćemo igrati možda malo lakše i rasterećenije, druga je utakmica, ali mislim da ćemo pružiti još bolju igru. Lično, osećam se malo mator, ali zaista je sjajna grupa momaka, sjajni momci i lijepa budućnost Srbije u momcima koji su se pokazali večeras", izjavio je Teodosić.

"Orlovi" će sada imati dva dana za put i kratak odmor pred meč protiv Belgije u gostima u nedjelju.

Tagovi