PORUKA

Ja sam iz Srbije, brate! Cijeli Majami zviždao Jokiću, on ih spustio jednom rečenicom!

Autor Haris Krhalić

Nikola Jokić je pružio maestralnu partiju na Floridi, a američki mediji su bili fokusirani na zvižduk, Srbin im je sve jedotavno objasnio.

Izvor: Profimedia

Kada Nikola Jokić pleše po terenu onda je gotovo nemoguće zaustaviti ga.

Naučio je to na svojoj koži Majami pošto im je Nikola ubacio 24 poena, uz 15 skokova i sedam asistencija. A, meč je privukao posebnu pažnju zbog svih dešavanja u Denveru i tuče sa Markofim Morisom, ovog puta košarkaš Hita nije bio na terenu zbog povrede vrata.

 Oko sat vremena po završetku meča se pojavio na konferenciji za medije sa telefonom u rukama. Pričao je sa nekim putem video poziva na sprskom, vjerovatno sa braćom ili menadžerom Miškom Ražnatovićem koji je takođe bio na Floridi.

"Idem u hotel, pa dok naručim 'Uber', ajde čujemo se", izgovorio je Nikola, pa sjeo pred novinare.

Poslije četiri meča pauze zbog povrede zgloba je otkrio da se dobro osjeća i da je uživao na parketu.

"Uvijek je lijepo igrati u Majamiju, atmosfera je dobra, utakmica je dobra bila. Imali smo dobru energiju poslije šest poraza. Igrali smo dobro. Svi su doprinijeli", rekao je Jokić.

Ovako je bilo u Denveru:

Zbog svega što se dogodilo sa Morisom je Nikola dobijao zvižduke sa tribina. Tako je bilo od prvog minuta, svaki put kada bi imao loptu u rukama i nije prestajalo. Američke medije je zanimalo kako su mu djelovali zvižduci.

"Ja sam igrao u Srbiji brate. Volio bih da možete da osjetite tu atmosferu tamo", nasmijao se Nikola.

Otkrio je Jokić da se nije čuo sa Markifom Morisom od tog incidenta, a potom je spomenuo i braću Strahinju i Nemanju koji su bili u centru pažnje. Čak je prije meča Judonis Haslem imao i prijetnje za njih.

"Svake godine dolaze u Majami, jedino nisu mogli prošle godine zbog korone i svega. Lijepo je imati nekoga na svojoj strani."

Ovo je bio prvi trijumf Nagetsa poslije serije poraza, a sada ulaze u niz od nekoliko uzastopnih gostovanja.

"Imamo mentalitet samo za sljedeću utakmicu, razmišlja se samo o narednoj. Ta je najvažnija uvijek. Ide Orlando i to je to. Što se Gordona i Grina tiče, Eron igra na visokom nivou, uvijek čuva najbolje igrače i nije lako igrati tako dobro na obje strane terena. Džef je podigao nivo igre, a pošto je stariji treba mu više vremena da dostigne radnu temperaturu", našalio se Jokić na kraju.