Bježi iz Filadelfije

Ljut je na sve u timu, pa bježi kod Bogdana Bogdanovića? Ističe vrijeme, gdje će NBA zvijezda koja ne šutira na koš

Autor Bojan Jakovljević

Koji će biti sljedeći tim nekadašnjeg prvog "pika" NBA drafta?

Izvor: Profimedia

Dugogodišnji košarkaš Filadelfije Ben Simons (25, 211 centimetara) mogao bi da pređe u Atlantu, kod Bogdana Bogdanovića.

Australijanac koji poentira isključivo prodorima ne igra za Sikserse od kraja prošle sezone, kada su ispali u plej-ofu upravo protiv Hoksa. I to poslije poraza u Filadelfiji, u kojem je Simons bio tragičar jer se uplašio slobodnih bacanja, pa iz otvorene situacije dodao saigraču i zakomplikovao stvari.

U svlačionici su zbog toga bili ljuti na njega, centar Žoel Embid ga je javno kritikovao, a Simons to nije oprostio, već je došao u tim samo jer je morao da ne bi bio kažnjen i poslije nekoliko komičnih treninga tokom jeseni bilo je jasno da je njegova neuspješna epizoda u Filadelfiji završena.

Atlanta definitivno ima odlične šutere, prije svega u Treju Jangu i Bogdanu Bogdanoviću, a ako želi da ojača odbranu vjerovatno će izabrati Simonsa, koji mjesecima nema tim, a do ove vesti nije bilo ni konkretnih nagovještaja gdje bi mogao da nastavi karijeru.

Simons je u NBA ligi od 2016, kada je stigao kao "prvi pik", ali je utisak da je tokom pet godina profesionalne karijere malo napredovao, prije svega kada je u pitanju napadačka igra. Dok su mnogi visoki igrači navježbali šut i u ligi u kojoj više nije iznenađenje ni da litvanski centar Jonas Valančunas ubaci sedam trojki, Simonsu su poludistanca i distanca i dalje noćna mora.

Tagovi