LUDILO NA KRAJU

Otpustili trenera, pa izgubili dobijen meč u Beogradu: Mega preokret za dva minuta - kakva serija srpskog tima!

Autor Haris Krhalić

Mega je uspjela da nadoknadi zaostatak u završnici i da dođe do trijumfa protiv hrvatske ekipe.

Izvor: MN PRESS

Uoči utakmice u Beogradu je Cibona raskinula saradnju sa srpskim trenerom Vladimirom Jovanovićem, a onda je doživjela poraz u glavnom gradu Srbije.

Mega je napravila nevjerovatan preokret i za nešto više od dva minuta serijom 11:1 došla do pobjede - 93:89 (30:22, 15:22, 19:22, 29:23).

Sve je riješeno u samoj završnici utakmice. Gosti su imali prednost (77:83), a onda je Skuči Smit trojkom pokrenuo seriju od 11:1, Nikola Đuričić je pogodio trojku za izjednačenje, da bi potom Smit, pa trojka Luke Cerovine donijela prednost (88:84). U penal završnici je Mega samo potvrdila pobjedu.

Trener Vladimir Jovanović je bio zadovoljan poslije preokreta.

"Čestitam mom timu na angažovanoj igri do samog kraja, što sa nama često nije slučaj. Borili smo se do kraja. Imali smo probleme sa sastavom, mnogi igrači su odigrali meč samo sa jednim večernjim i jutarnjim treningom. Cibona je dosta eksperimentisala sa petorkama, igrala je sa pet malih igrača, dvije četvorke i pravili su nam dosta problema. Koncentracija u napadu, pogođeni otvoreni šutevi, uz skok u napadu i penale su bili ključni", rekao je Jovanović.

U Megi su se istakli Matković (21, 4sk), Simanić (16) i Smit (15, 6as), dok je na drugoj strani najefikasniji bio Vildoza (21, 9as).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt