AU!

Promašio koš, priznali mu trojku: Nevjerovatne scene u NBA ligi - ovo još niste vidjeli! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Teri Rozir se podigao na šut i promašio, a onda su sudije reagovale.

Izvor: Bleacher Report/Twitter/screenshot

Navikli smo da sport donosi nevjerovatna uzbuđenja, preokrete, poteze za pamćenje, razne majstorije. Jedna takva situacija viđena je na NBA utakmici.

Nije u pitanju zakucavanje ili neki spektakularan koš, niti šou Bobana Marjanovića, već nešto što do sada nismo vidjeli. Priznat koš i dodatno slobodno bacanje iako je igrač promašio trojku!

Kako i zašto? Tako su sudije rekle. Naime, na oko pet minuta prije kraja utakmice je Klivlend imao dvocifrenu prednost protiv Šarlota (90:80), Teri Rozir se tada podigao na šut za tri i promašio. Međutim, sudije su mu priznale taj koš i dale dodatno slobodno bacanje koje je on realizovao.

Neposredno prije toga je suđen faul, lopta je došla do Rozira koji je šutnuo i promašio. Neposredno prije njegovog šuta je Ed Dejvis ustao sa klupe Kavsa i dodirnuo ga. To nije dozvoljeno, pa su arbitri upisali poene, uz tehničku Dejvisu. To je izazvalo veliku polemiku.

Naime, cijela klupa Klivlenda je tvrdila da je do kontakta došlo kasnije, odnosno kada su sudije već svirale faul i da koš ne bi smio da bude priznat. Arbitri su smatrali drugačije. Na kraju to nije koštalo Kavse, pošto su slavili (102:101).

(MONDO)

Tagovi