Ne tako!

Ovaj nadimak Jokić ne voli, sada ga ponovo koriste: Saigračeva majka ga obožava - a ovdje griješi!

Autor Nebojša Šatara

Junak Denverove pobjede nad Golden Stejtom otkrio je da njegova majka koristi nadimak koji srpski košarkaš ne voli.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je cijeloj NBA ligi poznat pod nadimkom "Džoker", zbog svog karakterističnog stila igre, ali majka jednog njegovog saigrača ima i drugi nadimak za srpskog centra. Ovo je nakon pobjede nad Golden Stejtom u kojoj je pogodio trojku na Jokićevu asistenciju otkrio Monte Moris.

Njega je Jokić uposlio na dvije sekunde do kraja meča, kada je Stef Kari "skupio" odbranu u pokušaju da udvoji srpskog centra. Moris je pogodio, a zatim dao zanimljivu izjavu.

Njegova majka, koja inače radi kao košarkaški trener, veliki je fan najboljeg centra na svijetu. Prošlogodišnji MVP NBA lige u njoj ima veliku navijačicu, a ona taj uticaj koristi kada sa sinom komentariše mečeve!

Takođe, za razliku od ostatka lige, majka Montea Morisa koristi nadimak "Big Honey" koji je bio aktivan na početku Jokićeve karijere u NBA ligi. Somborac je jednom prilikom istakao da mu se taj nadimak ne sviđa, ali se on očigledno zadržao u tragovima...

Po nekim informacijama, nadimak "Big Honey" smislili su Šakil O'Nil i Čarls Barkli, koji su na taj način željeli da uporede srpskog košarkaša sa crtanim junakom Vini Puom, likom koji ima očigledan višak kilograma.

"Moja majka je košarkaški trener. Uvijek mi pošalje poruku da pomognem Nikoli... Voli da ga zove Velika duša", rekao je Monte posle meča.

(MONDO)

Tagovi