SJAJNA PARTIJA

Teodosić odličan - 13 asistencija u pobjedi! Virtus prekinuo crnu seriju, Alimpijevićev tim bio blizu senzacije

Autor Dragan Šutvić

Miloš Teodosić je vodio Virtus do pobjede, ekipa Dušana Alimpijevića će imati za čim da žali.

Izvor: MNPRESS

Početkom godine se Miloš Teodosić povrijedio, okliznuo se na naljepnicu koja se nalazila na parketu i zbog toga je oko mjesec i po dana bio van terena. Vratio se sredinom februara u italijanskom prvenstvu, a sada je zaigrao i u Evrokupu.

Virtus je, na njegovim krilima, prekinuo crnu seriju od tri poraza i uspio da dođe do sedmog trijumfa u ovom takmičenju. Savladali su Bursu - 98:94 (14:23, 37:21, 27:29, 20:21).

Turski tim, koji sa klupe predvodi bivši trener Zvezde Dušan Alimpijević, imaće za čim da žali. Ispustili su dvocifrenu prednost (11:23), a onda su u drugom poluvremenu uspjeli da nadoknade 18 poena minusa (77:59). Čak su i poveli (91:93), ali je italijanska ekipa uspjela da se konsoliduje i da slavi u neizvjesnoj završnici.

Upravo je ključnu ulogu u posljednjim minutima imao Teodosić koji je dao četiri poena i imao asistenciju za ključnu trojku Kajla Vimsa.

Srpski plejmejker je bio na korak do dabl-dabl učinka (9, 13as), najefikasniji je bio Mam Žaite (23, 5sk), dok je na drugoj strani nezaustavljiv bio Endrju Endjuz sa 37 poena (6/11 za tri).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!