• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić dirigent Pešićeve Srbije! Kapiten vodi, ostali prate: Njegov odnos prema reprezentaciji podiže mlađe igrače!

Autor Dragan Šutvić

"Teo nosi reprezentaciju godinama, primjerom pokazuje kako se odnosi prema nacionalnom timu", poručuje Avramović.

 srbija letonija miloš teodosić  Izvor: MN PRESS

Neka nova Srbija je započela put ka Svjetskom prvenstvu. Na klupi je Svetislav Pešić, a na terenu oni koji su se odazvali pozivu.

Neuigranost je bila vidljiva golim okom, ali su i pored svega toga uspjeli košarkaši da upišu prvi trijumf u kvalifikacijama. Savladali su Letoniju poslije drame (101:100).

Možda će vas zanimati

Mnogo posla je pred Karijem i ekipom, mada je najvažnije da nije bilo kiksa. Kao što je bio poraz Grčke od Velike Britanije.

"Utakmica nije bila sjajna za nas, dopustili smo im da daju 100 poena. U jednom momentu je djelovalo kao da imaju šuterski trening, nisu mogli da promaše, posebno za tri poena. Moramo da ispravimo neke stvari za duel sa Belgijom, ali će nam ovaj trijumf mnogo značiti za samopouzdanje", poručio je Dušan Ristić.

TEODOSIĆ - KAPITEN I LIDER!

Izvor: MN PRESS

Jedan pogled na spisak je bio dovoljan da se vidi ko je lider ekipe - Miloš Teodosić. Kapitenski je odradio posao, igrao 25 minuta, ubacio 21 poen, podijelio 9 asistencija. Sve je bilo po njegovim notama.

Kada je dirigent savršen, onda orkestar svira dobro. Bilo je male "škripe" u odbrani, ali se pišu bodovi.

"Cilj je bio da se pobijedi, pa makar i sa poenom razlike. Letonci su uigrani, dugo su na okupu. Drago mi je zbog mladih momaka, imamo dosta debitanata, nekima je ovo prvi meč za Srbiju. Moram da se zahvalim publici što su došli u ovako lijepom broju u ovim vremenima koja su takva sa koronom", rekao je Teodosić i ponovio da trijumf posvećuju Stevanu Jelovcu koji je doživio moždani udar.

Koliki značaj Teo ima na ekipu najbolje oslikavaju riječi njegovog saigrača Alekse Avramovića.

"Imamo sjajnog plejmejkera Teodosića koji nosi reprezentaciju godinama, nebitno da li su to Olimpijske igre ili kvalifikacije za Svjetsko ili Evropsko prvenstvo. On primjerom pokazuje kako se odnosi prema nacionalnom timu i to nas mlađe podiže", ističe Avramović.

I on je svjestan da su neke stvari morale da budu bolje, prije svega defanzivno.

"Bila je teška utakmica protiv uigranog tima, nedostajali su im samo Davis Bertans i Kristaps Porzingis od nosilaca. Imaju te sisteme u napadu, znali smo neke akcije koje igraju, neke nismo. Napad nam je funkcionisao odlično, na drugoj strani smo primili dosta, doduše i oni su pogodili neke teške šuteve. Šta je tu je, svaki igrač je dao makismum i sad idemo dalje", poručuje Avramović.

KURIDŽA JUNAK

Izvor: MN PRESS

Najstariji debitant Marko Jagodić Kuridža (34) je riješio meč sa Letoncima. U razgovoru sa novinarima je pre nekoliko dana pričao o tome, a sada je pokazao šta sve zna i ume.

Dao je 16 poena, a pogođeni penal u posljednjim sekundama je stavio tačku na trijumf Srbije. Tome je prethodilo dodavanje Teodosića koji se oslobodio lopte na vrijeme prilikom udvajanja. Prvo je dao, drugo je namjerno promašio.

"Plan za posljednju akciju je bio otprilike sličan kao što smo odigrali. Dogovor je bio da promaši drugo, to se tražilo", ispričao je Teodosić.

FIBA "prozori" su takvi da pružaju šansu i nekim drugim igračima da osjete čar igranja za nacionalni tim.

"Malo je dublja tema o načinu kvalifikacija, neki najiskusniji igrači i nosioci nisu tu, ne samo kod nas. Šta da se radi, ovo je prilika za neke druge momke da se pokažu, da dokažu da zaslužuju da budu uz nacionalni tim", naglašava Teo.

Jedna od tema bile su i sudije koje su često nervirale i publiku i igrače.

"Nije na nama da to komentarišemo. Ljudi su, griješe i oni, griješimo i mi. Trudim se da se iskontrolišem, ponekad mi to ne polazi za rukom", iskren je iskusni plejmejker.

POVREDA SMAILAGIĆA I PUT U BELGIJU

Momenat koji je pokvario utisak iz srpske prestonice je bila povreda skočnog zgloba Alena Smailagića. Selektor Pešić se nada da nije ništa ozbiljno.

Ekipu čeka put i gostovanje selekciji Belgije u nedjelju (15.30h).

"Meč sa Letonijom je bio naš prvi u kvalifikacijama, nekima prvi u karijeri, a svakako prvi sa novim selektorom. Protiv Belgije ćemo igrati rasterećenije, ljepše i bolje. Imamo kvalitetne igrače u timu koji mogu da imaju značajnije uloge", kaže Teodosić.

Bolju partiju obećava i Aleksa.

"Belgijanci su još uigraniji od Letonaca. Ipak, mi smo po kvalitetu ispred njih. Moramo da pružimo maksimum, a sa ovakvim pristupom i manje grešaka sigurno dobijamo taj duel", završava Avramović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC