• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stankovićev omiljeni vojnik ponovo uradio sve: Mijenjao pozicije i formacije, zaustavio Bugare i najavio prvo mjesto!

Autor Dragan Šutvić

Univerzalac crveno-bijelih Slavoljub Srnić još jednom odigrao dobru partiju kada ga mnogi nisu očekivali u startnoj postavi.

 crvena zvezda ludogorec slavoljub srnić Izvor: MN PRESS

Počeo kao lijevi vingbek, imao nekoliko različitih uloga u veznom redu, a na kraju meča pokazivao i da se njegove noge ne umaraju tako lako. Za formaciju Crvene zvezde tokom prvog dijela meča u kojem je pobijedila Ludogorec najbitniji čovjek bio je Slavoljub Srnić.

Pomjerao ga je Dejan Stanković kroz linije, sa mjesta lijevog bočnog defanzivca, pa do sredine veznog reda i nešto ofanzivnijeg pristupa kada je trebalo izvršiti presing. Išao je Slavoljub kao po šahovskoj tabli, a iako je mat Ludogoreca donio Mirko Ivanić - možemo reći da je borbeni univerzalac "pojeo kraljicu".

Možda će vas zanimati

Kada bi trebalo da prepriča sve što je uradio u toku ovog meča, vjerovatno ne bi uspio. Čuvao je nekoliko različitih igrača rivala, pokrivao različite dijelove terena i bio važan šraf Zvezdinog defanzivnog sistema u barem tri formacije.

Krenulo je iz 3-4-2-1, kako su se crveno-bijeli poređali na početku. Bio je to plan A, a i sam Stanković je na konferenciji priznao da je moralo da se modifikuje već u ranoj fazi meča.

Pogledajte detalje sa meča:

Zvezda je formaciju 4-3-3, sa Srnićem kao jednim od veznih igrača iskoristila za transformaciju ka 4-2-3-1 i u tom sistemu provela je dosta vremena na sinoćnjem meču. Iako su tako i Slavoljub Srnić i Strahinja Eraković morali da igraju na pozicijama koje im nisu prirodne, tim nije trpio pritisak.

"Srna je garancija, on nikada nije zakazao kad nam je bilo potrebno", rekao je Dejan Stanković nakon meča i još jednom potvrdio koliko povjerenje ima u rođenog Šapčanina.

Iako je svojevremeno bio desno krilo, Slavoljub Srnić sve rjeđe igra na toj poziciji. U Stankovićevom mandatu gotovo nikad, ali zato impresivno obavlja ostale zadatke postavljene pred njega.

"Ovdje smo svi u službi tima, i u određenim trenucima svi dajemo maksimum. Mislim da nije bitno ko je na terenu, već da ostvarimo svoj cilj i borimo se za grb koji nosimo", ispričao je Srnić za klupski sajt nakon velike evropske pobjede.

Ona je crveno-bijele vratila na prvo mjesto grupe, ali posao nije ni blizu gotov. I dalje Crvena zvezda može da ispadne iz Lige Evrope, pa da se kao trećeplasirani tim preseli u nokaut fazu Konferencijske lige.

To je scenario koji u redovima srpskog šampiona žele da izbjegnu.

"Mi smo Zvezda i siguran sam da nećemo kalkulisati. Idemo na pobjedu", rekao je Slavoljub Srnić pred šesto kolo grupne faze.

To je stav koji mora da se njeguje u Omladinskoj školi crveno-bijelih i koji će igrači Dejana Stankovića morati za dvije nedjelje da pokažu u Portugalu! Tamo im pobjeda mnogo znači, ali postoje i druge opcije za prolaz...

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

Svaka čast Srna👏🏻

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC