Zapalio se!

Bogdan noćas nije morao da rešeta: Atlanta odigrala strašan meč - prva zvijezda razbila velikog rivala!

Autor Haris Krhalić

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović upisao još jedan meč sa dvocifrenim brojem poena, ali je Trej Jang bio prva figura meča.

Izvor: Profimedia

U noći između četvrtka i petka odigrano je samo pet mečeva u NBA ligi, a na jednom od njih posebno efikasna bila je Atlanta. Hoksi su upisali izuzetno bitan trijumf protiv Klivlenda (131:107) i tako najavili da bi u finišu sezone mogli da se bore čak i za sedmu poziciju na Istoku, upravo protiv tima iz Ohaja.

Nakon jednog meča pauze u kojem ga je maestralnom partijom zamijenio Bogdan Bogdanović - zbog čega se smijao tokom intervjua, u pravu košgetersku formu vratio se Trej Jang. Prva zvijezda tima do vrha je napunila koš Klivlenda i Atlantu povela do 40. pobjede u tekućoj sezoni.

Derbi timova koji će ligaški dio sezone vjerovatno završiti na pozicijama koje vode u plej-in protekao je u znaku domaćeg tima. Već u prvoj dionici Atlanta je stigla do dvocifrene prednosti, a Klivlend je jedini put bio u vođstvu nakon što su postigli prva dva poena na ovom meču.

Više nisu uspijevali da se vrate, a prednost Hoksa samo je rasla kako je meč odmicao. Sredinom posljednje dionice bilo je i maksimalnih "plus 33", da bi Atlanta "spustila gas" u samoj završnici i pobijedila rezultatom 131:107.

Bogdan Bogdanović je susret završio sa 11 poena i dva skoka, za 22 minuta na terenu. Ovo nije bilo njegovo najbolje šutersko veče jer je iz igre imao učinak 4/12, ali mu niko neće zamjeriti zbog toga. Trej Jang je postigao 30 poena, a kada je tako Atlanta može da igra protiv bilo koga u ligi.

NBA rezultati u noći između četvrtka i petka:

Detroit - Filadelfija 102:94
Atlanta - Klivlend 131:107
Bruklin - Milvoki 119:120
Čikago - LA Klipers 135:130
Juta - LA Lejkers 122:109

Pogledajte detalje sa meča Atlante i Klivlenda:

Atlanta - Klivlend
Izvor: Youtube/CCBN