NAGRAĐEN

Vodio Partizan do pobjede, pa dobio MVP priznanje: Amerikanac blistao u Italiji, nagrada ekspresno stigla!

Autor Haris Krhalić

Poslije odlične partije u posljednjem kolu grupne faze Zek Ledej je proglašen za najkorisnijeg igrača kola.

Izvor: MNPRESS

Partizan je pobijedio u Trentu i tamo je saznao ime protivnika u narednoj rundi Evrokupa. U prvom meču eliminacione faze igraće protiv Burse. Posljednji meč grupne faze završio je trijumfalno, pa je tako na najbolji način najavio ono što slijedi.

Na toj utakmici briljirao je Zek Ledej sa dabl-dabl učinkom. U koš italijanskog tima ubacio je 20 poena, uz 13 skokova i pet asistencija. Sve to donijelo mu je indeks korisnosti 30 i priznanje za najkorisnijeg igrača (MVP) 18. runde takmičenja.

Interesantno je da je odmah iza njega bio igrač iz redova narednog rivala, Endrju Endrjuz (Bursa) koji je u porazu od Budućnosti (89:86) takođe imao indeks 30. Dao je 26 poena, uz šest skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, a iza njih su ostali Aleks Perez (Turk Telekom), Vil Kamings (Metropolitan), Kerem Kanter (Slask) i Haime Padilja (Valensija).

"Impresivnom partijom u srijedu uveče je vodio Partizan do pobjede i dobio je priznanje za MVP-ja kola", navodi se u obrazloženju Evrokupa.

Moraće i Ledej i njegovi saigrači da nastave sa dobrim partijama u ovom takmičenju, pošto se poslije promjene pravila igra samo jedna utakmica. Nema prilika za popravni. Ukoliko savladaju Bursu, igraće protiv boljeg iz meča Cedevita Olimpije i Turk Telekoma u četvrtfinalu.