• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pobijedio za kraj grupne faze - sad kreće ono pravo! Obradovićev tim slavio, slijedi spektakl u Evrokupu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ekipa Željka Obradovića slavila u posljednjem meču grupne faze evropskog takmičenja.

 Zek Ledej Izvor: MN PRESS

Partizan je pobijedio Trento za kraj grupne faze Evrokupa. U posljednjem meču ligaškog dijela takmičenja srpski tim upisao je trijumf i tako na najbolji način najavio ono što slijedi u nastavku sezone i eliminacione mečeve.

U Italiji je tim Željka Obradovića opravdao ulogu favorita - 63:79 (15:18, 14:19. 24:24, 10:18). Inače, bio je ovo osmi susret ova dva tima u Evrokupu u posljednje četiri godine i šesta pobjeda crno-bijelih. Dobra tradicija je tako nastavljena.

Osim u jednom dijelu treće četvrtine, Partizan je kontrolisao dešavanja na terenu, diktirao je tempo i došao do 12. trijumfa. Rival u osmini finala najvjerovatnije će mu biti Venecija, a bolji iz tog duela čeka pobjednika susreta između Cedevita Olimpije i Turk Telekoma.

Partizan je sjajno započeo meč. Dok je domaćin forsirao šut za tri, srpski tim je bio strpljiviji, tražio igru u reketu i to je dalo rezultat. Poslije 15 minuta igre je prednost bila dvocifrena (22:32).

Raspucao se Ledej, dao je čak 14 poena do kraja prvog dijela, ali je bio praktično jedini raspoloženi igrač. Trento je napravio mini-seriju i uspio da spusti zaostatak pred odlazak na odmor što se nije ni malo dopalo Željku Obradoviću (29:37).

Iskusni stručnjak je bio ljut zbog slabijeg kretanja lopte i problema sa dodavanjima, pošto su njegovi izabranici imali samo pet asistencija.

Vratio se italijanski tim u potpunosti u igru u trećem kvartalu, koristili su svaku grešku protivnika i u 28. minutu su ponovo poveli (53:52). Obradović se naljutio, tražio je minut odmora i poslije toga je vraćena prednost, a sve je završio Ledej fenomenalnim zakucavanjem (53:61).

Partizan je u posljednjih 10 minuta kontrolisao ritam i nije dozvolio protivniku da se vrati u igru.

TRENTO: Flakadori 9, Mecanote 2, Ladurner 5, Džonson 13, Rejnolds 15, Konti 2, Morina, Foraj, Kerolajn 6 (5sk), Bredford 4 (5sk), Vilijams 7 (7sk), Rudović

PARTIZAN: Trifunović 5, Madar 11 (8sk), Koprivica 4, Mur 12, Lesor 6 (8sk), Zagorac (5sk), Avramović 8 (5as), Smailagić 6, Glas 3, Panter 4, Vukčević, Ledej 20 (13sk)

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC