Košarka

Dončić se vratio, a o njegovom potezu se priča: Bio najbolji na terenu, pa saigrača "uvalio" u problem! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Dalas je izgubio zbog lošeg posljednjeg napada, u kojem je Luka Dončić donio pogrešnu odluku.

Izvor: Profimedia

Najbolji košarkaš Dalasa vratio se na teren na impresivan način, ali to nije bilo dovoljno za brejk na gostovanju Juti. Luka Dončić je odigrao partiju na svom njivou, ali je tim iz Teksasa izgubio četvrti meč u seriji (100:99).

Slovenački košarkaš bio je najefikasniji na susretu sa 30 postignutih poena, a na svom kontu imao je i 10 skokova, kao i četiri asistencije.

Taj učinak ostao je bez nagrade pošto su na drugoj strani terena blistali Džordan Klarkson (25 poena), Donovan Mičel (23) i Rudi Gober (17). Pravu pomoć na terenu Dončić je dobijao samo od Bransona koji je ubacio 23 poena, a to nije bilo dovoljno.

Što se tiče samog meča, u njemu je viđena prava drama. Mavsi su imali posljednji napad na meču, ali je Džejson Kid odlučio da njegov tim organizuje napad preko cijelog terena. Za mnoge je ta odluka bila iznenađenje jer je Dalas bespotrebno trošio sekunde, a na kraju te akcije Spenser Dinvidi nije uspio da postigne trojku za pobjedu.

Istina, on je doveden u nezgodnu situaciju jer mu je Dončić dodao loptu u posljednjim sekundama, a on morao da šutne preko Rudija Gobera.

Nakon pobjede Jute u četvrtom meču serija je potpuno izjednačena - 2:2, a igra se do četiri pobjede.

Rezultati ostalih mečeva u noći između subote i nedelje:

Toronto - Filadelfija 110:102

Juta - Dalas 100:99

Bruklin - Boston 103:109

Minesota - Memfis 119:118