• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkl Džordan je htio još - otkaz treneru: Imali su 20 pobjeda više, ali nije bilo dovoljno!

Autor Haris Krhalić

Iako je u prethodne dvije sezone njegov tim konstantno napredovao, "Em-Džej" je procijenio da je vrijeme da neko drugi sjedne na klupu.

 Šarlot Hornets otpustio trenera Izvor: Profimedia

Šarlot Hornets, klub čiji je vlasnik Majkl Džordan, otpustio je trenera Džejmsa Borega (44), objavila je američka TV mreža "ESPN".

Borego je tokom četiri sezone sa Hornetsima ostvario skor 138-163, posljednje dvije sezone je završavao na desetom mjestu tabele Istočne konferencije, ali je onda odmah ispadao u plej-in turniru.

U uzastopnim sezonama, Hornetsi su uspijevali da povećavaju broj pobjeda (ovu su završili sa učinkm 43-29), ali to rukovodstvu na čelu sa Džordanom to ipak nije dovoljno i zato je Borego dobio otkaz. Prethodno je prošlog avgusta potpisao višegodišnji ugovor.

Hornetsi su 2020. završili sezonu sa skorom 23-42, a aktuelnu sa 43-29.

Borego je u Šarlotu prvi put radio kao samostalni trener, nakon što je prethodno čak deset godina (u dva "mandata") bio asistent Gregu Popoviču u San Antoniju. Takođe, bio je dio stručnih štabova Nju Orleansa i Orlanda, a u istoriju NBA lige ušao je kao "prvi Latino trener".

Hornetsi su i ove sezone oformili energični tim, na čelu sa prošlogodišnjim rukijem godine Lamelom Bolom (20), najboljim strijelcom tima Majlsom Bridžisom (24), iskusnijim Terijem Rozirom koji je postizao po 19 poena po meču.. Ipak, Džordan je htio nešto više od plej-ina i zato će ovog proljeća ili ljeta dovesti novog šefa stručnog štaba, koji će vratiti ekipu u plej-of poslije šest godina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC