Košarka

Navijači Partizana sanjaju njegov povratak, a on je sada slobodan! Bivši MVP Evrolige se rastao sa klubom

Autor Haris Krhalić

U Partizanu je igrao "trojku", u Feneru "peticu" i potpuno se pronašao u toj ulozi. Sada Jan Veseli želi novi izazov, ali gdje?

Izvor: MN PRESS

Nova era počinje u Fenerbahčeu i ne samo zato što je Aleksandar Đorđević napustio klupu tima. Zamijenio ga je Dimitris Itudis, koji će očigledno napraviti rekonstrukciju ekipe.

Pod košem se već dešavaju velike promjene jer je stigao Džonatan Motli, a dva centra koja su u prethodnim sezonama držala reket tima iz Istanbula napustila su klub. U pitanju su Jan Veseli i Ahmed Duverioglu. 

Veseli je sada i zvanično slobodan igrač i ostaje da se vidi gdje će nastaviti karijeru. Navijači Partizana se nadaju da bi mogao da se vrati u Beograd, ali to ne djeluje realno u ovom momentu, pošto postoji veliko interesovanje za njega na tržištu. Sa druge strane Ahmed Duverioglu je odmah našao novu sredinu i odlazi u Bursu kod Dušana Alimpijevića.

Srpski stručnjak koji je u sezoni iza nas sa ovim turskim timom došao do finala Evrokupa već je počeo da sklapa tim za narednu sezonu. Iskusni centar iz Jordana koji je godinama igrao za Fener prvo je pojačanje za narednu sezonu.