• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale donio titulu, a Željkov kum stigao da ga zamijeni: Zbog košarke došao u Jugoslaviju, sada nasljeđuje srpske trenere

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najboljih evropskih trenera današnjice treba da vrati evropski sjaj turskom velikanu.

 Dimitris Itudis novi trener Fenerbahčea Izvor: MN PRESS

Saga je gotova, Fenerbahče ima novog trenera!

Ono što se nedeljama naslućivalo konačno je dobilo potvrdu, a na klupu turskog velikana sjeo je doskorašnji trener CSKA iz Moskve. Umjesto Saleta Đorđevića, koji je Feneru donio titulu u Turskoj, naredne tri sezone će ekipu predvoditi Dimitris Itudis.

Možda će vas zanimati

Iako je tokom sezone bilo najava da će Đorđević ostati u klubu ukoliko postane šampion Turske, to se na kraju nije desilo. Čelni ljudi turskog tima procijenili su da je ekipi neophodan iskorak u Evroligi i da je zbog toga bolje da srpskom treneru uruče otkaz.

Tako je Đorđević i drugu sezonu zaredom nakon osvojene šampionske titule napustio klub koji je vodio do trofeja, a njegova zamjena će imati težak posao. Virtus bez njega nije uspio da odbrani italijansku titulu, a vidjećemo da li će Itudis to uspjeti u Turskoj.

Zanimljivo, Itudis će na klupi turskog velikana prekinuti niz srpskih trenera, pošto su taj posao prije njega radili Željko Obradović, Igor Kokoškov i Sale Đorđević.

Dimitris Itudis je dobro poznat ljubiteljima košarke na našim prostorima. Svojevremeno se doselio u Jugoslaviju kako bi u Zagrebu počeo trenersku karijeru, a kasnije je bio pomoćnik Dušanu Ivković i Željku Obradoviću. Sa Obradovićem je čak i kum, a važno je pomenuti i da fantastično govori srpski.

U dosadašnjoj karijeri ima po šest titula u Rusiji i VTB ligi, pet trofeja Gomeljski kupa, kao i dvije Evrolige sa CSKA iz Moskve. Kao pomoćni trener je osvojio pet Evroliga, 11 prvenstva i sedam kupova u Grčkoj.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC