• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saletov spektakl u Turskoj - ukrao je titulu evropskom šampionu: Gudurić blistao protiv Efesa, a Đorđević nastavio niz!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fantastičan rezultat nekadašnjeg srpskog selektora i bivšeg igrača Crvene zvezde.

 Fenerbahče šampion Turske Izvor: MN PRESS

Senzacionalan rezultat u Turskoj, ekipa Fenerbahčea je novi šampion te zemlje! Predvođeni legendarnim Aleksandrom Đorđevićem, Marko Gudurić i saigrači savladali su aktuelnog šampiona Evrope u četvrtom meču finala i obezbijedili novu titulu za svoj klub.

Iako je Atamanov Efes bio favorit u finalnoj seriji, Fenerbahče je ubjedljivom partijom u hali Sinan Erdem stigao do presudne pobjede za ishod turskog prvenstva.

Možda će vas zanimati

Efes - Fenerbahče 80:92 (12:24, 23:17, 26:29, 19:22)

Među najboljim igračima na parketu bio je upravo srpski reprezentativac Marko Gudurić, koji je postigao 16 poena. Efikasniji od njega u redovima novog šampiona bili su Jan Veseli sa 18, odnosno Nando De Kolo sa 17 poena, a Efes nije imao pravi odgovor na takvu partiju najboljih igrača Fenera.

Ispod očekivanja odigrali su Šejn Larkin i Vasilije Micić (po 10 poena), pa je Atamanov tim morao da se osloni na veliku ulogu visokih igrača. Tibor Plajs i Kris Singlton su vukli Efes, ali to nije bilo dovoljno za senzaciju.

Titula je pripala Fenerbahčeu i Aleksandru Đorđeviću, koji će gotovo izvjesno ovog ljeta napustiti klub. Iako je ranije bilo riječi da ostaje na klupi velikana turske košarke ukoliko postane šampion Turske, sve je izvjesnije da će na njegovo mjesto stići Dimitris Itudis koji se već pozdravio sa CSKA iz Moskve.

Ovo je peti trofej u trenerskoj karijeri Aleksandra Đorđevića, a druga šampionska titula u nizu. Prethodne sezone je nekadašnji selektor Srbije "pometlao" Olimpiju iz Milana kao trener Virtusa, a prije toga je osvajao kupove u Grčkoj i Njemačkoj. takođe, sa ekipom Virtusa je u sezoni 2018/19 osvojio FIBA Ligu šampiona.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC