• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale im donio titulu, a oni ga odmah smjenjuju: Srušio prvaka Evrope, podigao pehar, ali ni njima nije dobar!

Autor Milutin Vujičić

Srpski trener Saša Đorđević bi drugu godinu zaredom mogao da dobije otkaz iako je donio šampionski naslov.

 đorđević dobija otkaz u fenerbahčeu Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Sjajni srpski trener Aleksandar Đorđević osvojio je titulu sa Fenerbahčeom, iako im je malo ko davao šanse uoči finalne plej-of serije protiv Efesa, aktuelnog šampiona Evrope!

Ipak, Đorđević je ponovo napravio "malo čudo" i slavio je 3:1 u seriji za podizanje pehara prvaka Turske, međutim dan kasnije stižu sumorne prognoze. Mediji iz Turske prenose da će bez obzira na veliki trijumf, prvi put od sezone 2017/18, bivši srpski selektor Đorđević dobiti otkaz.

Možda će vas zanimati

Smjena mu je bila spremna i pre nego što je finale počelo, pošto je bilo stvari kojima je rukovodstvo nezadovoljno, a to se prije svega odnosi na to što su bili daleko od plej-ofa Evrolige.

Fenerbahče je upisao svega 10 pobjeda u elitnom takmičenju i čim nisu dotakli TOP8 počelo je da se razmišlja o novom treneru, a čini se da će to biti Dimitris Itudis koji napušta CSKA poslije osam godina. Ostao je bez šampionskog naslova u VTB ligi, a razlog za rastanak je ipak to što ruski klub neće moći da igra Evroligu.

Zbog toga se već nedeljama unazad spekuliše da je Itudis glavni kandidat za novog trenera Fenerbahčea, dok se očekuje i velika rekonstrukcija tima, a vidjećemo da li to znači i selidbu Marka Gudurića.

Što se tiče Đorđevića, moglo bi da se desi da drugu sezonu zaredom osvoji šampionski naslov - i da dobije otkaz. Tako je ljetos napravio iznenađenje pošto je njegov Virtus "razbio" Aemani, učesnika F4 Evrolige, u finalnoj seriji plej-ofa, međutim rastanak je bio neminovan.

Ali, srpski trener neće morati da brine preterano pošto je njegov CV sve bogatiji, a spekuliše se da bi mogao da preuzme Makabi, ali nije jedini kandidat. Tu su još i Ćavi Paskval iz Zenita, ali i Velimir Perasović...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC