Košarka

Barsa hoće Kalinića! MVP ABA ima ugovor sa Zvezdom, a crveno-bijeli imaju i jedan kec u rukavu!

Autor Haris Krhalić

Barselona navodno želi Kalinića u svom timu, ali u tom slučaju mora da plati i Valensiji i Crvenoj zvezdi!

Izvor: MN PRESS

Barselona prema navodima stranih medija ima želju da naredne sezone u svojim redovima ima Nikolu Kalinića! Katalonski klub se i nakon kraja prethodne sezone raspitivao za njega, ali je tada srpski reprezentativac odlučio da zaigra za Crvenu zvezdu.

Vratio se da bude dio generacije Crvene zvezde koja je nastavila da osvaja trofeje, a kada se sezona završila na pitanje da li će i naredne godine nositi crveno-bijeli dres odgovorio je:

"To ćemo da vidimo, tek smo završili i vodićemo razgovore. Ne znam još ni ja", odgovorio je Kalinić.

On ima važeći ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja naredne sezone, što bi značilo da bi Barselona morala da se dogovori sa klubom sa Malog Kalemegdana. A za svog najboljeg igrača i MVP-a regularnog dijela ABA lige Crvena zvezda bi sigurno tražila ozbiljan novac.

Sa druge strane, to nije jedina prepreka za Barselonu. Prema pravilima ACB lige, kada neki igrač napusti tu ligu, klub u kome je prije toga igrao ima pravo preče kupovine. Pa tako Valensija ima prava na Kalinića u ACB ligi i Barselona bi morala i njima da plati obeštećenje. 

Košarkaški klub Barselona je secija u okviru fudbalskog kluba, što znači da je fudbalski klub vlasnik košarkaškog, a FK Barselona je u ogromnim dugovima i pitanje je koliko će novca biti na raspolaganju Kataloncima.

Želje su jedno, a realnost drugo.