Polako

Predviđaju da će biti prvi na draftu, a on neće u NBA: Ostaje u Evropi, potpisao je dugogodišnji ugovor!

Autor Dragan Šutvić

Viktor Venbanjama naredne sezone neće igrati ni Evroligu, a izgleda da ga neće biti ni na narednom NBA draftu.

Izvor: Profimedia

Mladi 18-godišnji francuski centar Viktor Vembanjama ponovo je promijenio klub! Jedan od najvećih talenata trenutno na svijetu projektovan je kao prvi pik na NBA draftu naredne godine, ali za sada ne planira da ide u Ameriku. 

Vembanjama je karijeru počeo u Nanteru, a prošlu sezonu je proveo u ASVEL-u sa kojim je osvojio titulu u Francuskoj. Ipak sada se seli u Metropolitan gdje će potpisati dvogodišnji ugovor.

On igra na pozicijama centra i krilnog centra, visok je 220 centimetara, a očekuje se da se još fizički razvije jer na tu visinu ima samo 104 kilograma. 

Prošle sezone je u francuskoj ligi prosječno bilježio odličnih 9,4 poena i 5,1 skokova po meču u 18 minuta na parketu, a u Evroligi je postizao 6,5 poena i hvatao je 3,8 skokova u prosjeku.

"Vrlo sam srećan što ću potpisati za Metropolitan. Klub je jako ambiciozan i radujem se što ću mu pomoći da postigne ciljeve", rekao je Vembanjama.

Mnogi NBA timovi su u pauzi između dvije sezone trejdovali svoje igrače za pikove nadajući se da će upravo oni dobiti šansu da draftuju francuskog centra, ali on je sada stavio paraf na višegodišnju saradnju i pitanje je da li će naredne godine uopšte izaći na draft.

"Oduševljen sam što je Viktor Vembanjama izabrao da dođe u Metropolitan. Ponosni smo što možemo da ga dočekamo ovdje. Viktor je jedna od najvećih nada svijeta košarke i došao je kao veliki projekat u klub", objasnio je selektor Francuske i trener Metropolitana Vensan Kole. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!