• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rađa da nas povede protiv Gibraltara, San Marina, Luksemburga: Hrvatska doživjela debakl, a Petrović prozvao vrh saveza!

Autor Dragan Šutvić

Legenda udarila na legendu.

 petrović prozvao rađu  Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Hrvatske doživjela je potpuni debakl jer nije uspjela da prođe ni prvu grupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. U konkurenciji Finske, Slovenije i Švedske, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Ivica Zubac i saigrači završili su posljednji i zato će propustiti Mundobasket, a uz to će početi kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo u pretkvalifikacijama, već od ovog avgusta.

S obzirom na takav pad, legendarni hrvatski košarkaš i selektor Aleksandar Petrović prozvao je predsjednika Stručnog savjeta Košarkaškog saveza Hrvatske, Dina Rađu. "Vidim da je konzensuz oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog saveta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već žrijeb odnese!"

Hrvatska reprezentacija posljednji put je učestvovala na Svetskom prvenstvu 2014, potom nije uspjela da se plasira na Mundobasket u Kini 2019, a sad će propustiti i odlazak u Aziju 2023. To znači da će naredno Svjetsko prvenstvo možda igrati tek 2027, a ujedno nije realno ni da dobije pozivnicu za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, nakon što je propustila i Igre u Tokiju prošlog ljeta.

Hrvatska košarka prolazi kroz snažne turbulencije godinama, igrači tamošnjih najjačih klubova su preopterećeni tokom sezone jer jedini u ABA ligi igraju paralelno i domaće prvenstvo i regionalno takmičenje, Cedevita je otišla u Sloveniju i postala Cedevita Olimpija, a Rađa se zalaže za istupanje svih tamošnjih timova iz ABA lige i za pristupanje "Alpe Adrija kupu".

Svi ti potezi nisu donijeli ništa dobro ni klubovima, ni reprezentaciji, koja je u ponoru u kakvom nije bila od otcjepljenja od SFR Jugoslavije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC