Košarka

Bruji Španija - Real Madrid ima novog trenera: Zabili nož u leđa čovjeku koji im je donio dvije titule prvaka Evrope!

Autor Dragan Šutvić

Čovjek koji je osam godina sjedio pored Pabla Lasa sada preuzima njegov posao.

Izvor: Profimedia

Real Madrid je i zvanično "zabio nož u leđa" Pablu Lasu! Iako je legendarni trener koji je duže od decenije vodio "kraljevski klub" izašao u javnost i otkrio da je potpuno zdrav, Real se rastao sa njim i doveo novog trenera!

Španski tim je potpisao ugovor do 2024. godine sa Ćusom Mateom, čovjekom koji je od 2014. godine bio pomoćni trener Lasu i koji je završio prošlu sezonu kao prvi trener Reala.

Laso je tokom sezone doživio infarkt od koga se oporavio i nakon koga se čak našao iza klupe svog tima u finalu plejofa Endesa lige protiv Barselone, a iako su mu ljekari dozvolili da radi, Real to nije želio. 

Sada trenersku palicu preuzima Mateo koji je dugo u klubu, a koji je prvi put radio u Realu još početkom devedesetih gdje je bio trener mlađih kategorija. On je 2009. godine dobio prvi veliki posao pošto je dodat u stručni štab španske reprezentacije pod vođstvom Serđa Skariola.

Radio je kao prvi trener u Saragosi, Fuenlabradi, Unikahi kao i u Kini, a mjesto prvog trenera Reala će mu biti najveći posao u karijeri. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!